Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

5 roliga och underhållande online-videofilmer för lärare

YouTube rymmer en massa roliga och utbildande videofilmer som du kan lägga in i kurssidorna och använda i klassrummet. Men det är inte så lätt att hitta dem. Här följer några av de bästa som vi har hittat.

Rolig naturvetenskap och dopplereffekten

För att den naturvetenskapliga undervisningen ska vara rolig och informativ krävs verklig talang – och den här killen har massor. Det finns många videofilmer om olika ämnen, och det är ett bra sätt att starta en diskussion i klassrummet eller att lägga in i itslearning så att dina studenter kan se dem när de repeterar.

> Se Charlie

Föreläsaren som pratar till sig själv

Du kanske inte kan använda den här videofilmen med dina studenter, men mattelektionen (som gavs den 1 april) är dråplig. Mathew Weahters som har gjort den har även producerat en videofilm som visar hur man kan göra sin egen film – så titta på filmen och inspireras.

> Se Mathew Weathers April Fool’s lecture

Mr Dueys matterap

De här videofilmerna kan vara för mycket för många lärare, men ungarna i lågstadiet älskar dem. En skola i Storbritannien rapporterade till och med att videofilmerna inspirerade deras studenter att sjunga om bråktal i skolans korridorer, vilket kanske låter illa, men säkert är bra för deras utbildning.

> Kolla in Mr Duey

Facebook i verkliga livet?

Vill du lära dina studenter om Facebooks realiteter? Den här videofilmen tar en titt på hur ditt liv skulle vara om Facebook var en del av det och inte bara online. Underhållande och tankeväckande, och ett bra sätt för att inleda en diskussion om säkerhet online och webbplatser för sociala nätverk.

> Se Facebook in real life video

Enkel vetenskap och partytrick

Richard Wiseman visar dig tio enkla trick som du kan göra för att imponera på folk på fest. Du kan använda videofilmen i undervisningen (eller bara en del av den) för att diskutera vetenskapen bakom magin.

> Titta på science tricks

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss