Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

6 nya teknologier för att förändra utbildning

Vilka nya teknologier kommer att ha stor inverkan på utbildning under de kommande fem åren? Här är sex att hålla utkik efter.

Om NMC
New Media Consortium (NMC) är ett internationellt icke vinstdrivande konsortium med inlärningsfokuserade organisationer som är hängivna utforskning och användning av nya medier och nya teknologier. Konsortiets Horizon Reports anses vara lämpliga och auktoritativa informationskällor för nya och uppdykande teknologier som är tillgängliga för utbildning.
2011 Horizon Report K-12 Education tittar på vilka teknologier som mest troligt kommer att påverka utbildning under de kommande fem åren. Rapporten, som publicerats av New Media Consortium i samarbete med Consortium for School Networking, identifierar sex nya teknologier som kan expandera de verktyg som finns tillgängliga för utbildare utan att öka kostnaderna – och de har alla potential att förändra utbildares, studenters och institutioners arbetssätt.

Teknologier som ligger nära i tid (ett år eller mindre)

Fortsatt ökning av molnbaserad IT

Molnbaserad IT har funnits ett tag, men har först nyligen börjat ha en inverkan på utbildning. Hur kommer det att påverka undervisning och inlärning? Enligt rapporten avlägsnar molnbaserad IT den begränsande licensieringen, de höga kostnaderna och det höga underhållet som associeras med traditionell mjukvara. Därmed har skolor och universitet nu snabb och enkel tillgång till färdiga undervisnings- och inlärningsapplikationer direkt över internet – vilket verkligen ökar utbudet av digitala verktyg som är tillgängliga inom utbildning.

Utöka kursplanen med mobila enheter

Mobila enheter ger redan studenter möjlighet att studera var och när de vill. När Android tablet-enheter börjar bekämpa Apples iPad på den mobila datamarknaden kommer fler utbildningsprogram att utvecklas och finslipas – t.ex. elektroniska bokläsare, anteckningsverktyg och applikationer för att skapa och komponera – ökar ytterligare studenternas möjlighet att ha tillgång till kursplanen när som helst/var som helst.

Teknologier som ligger längre fram i tiden (två–tre år)

Engagemang genom spelbaserad inlärning

Spelbaserad inlärning har gjort stora framsteg på gymnasienivå, men fortfarande finns det för få bra utbildningsprogram. Utbildningsutvecklare kämpar med att följa med den teknologi som används i kommersiella spel, men allt eftersom fler skolor undersöker möjligheten att föra in spel i klassrummet kommer utbildningsutvecklarna att hänga på.

Öppet digitalt innehåll som är gratis för alla

Öppna textböcker erbjuder flera fördelar, inklusive minskade kostnader och snabb anpassning till ny information. (Ett exempel är Free High School Science Texts, skrivna av volontärexperter för eftersatta skolor i Sydafrika.) Eftersom böckerna erbjuds online kommer utbildarna snart att kunna välja mellan nytt innehåll nästan dagligen.

Teknologier som ligger långt fram i tiden (fyra–fem år)

Personliga inlärningsmiljöer

Personliga inlärningsmiljöer (PLE) levereras ofta genom inlärningsplattformar och ger studenter kontroll över takt, stil och riktning i sin inlärning. Studenter som använder personliga inlärningsmiljöer kommer att kunna utveckla sina egna ”resursbibliotek” och lägga in material som passar deras egen inlärningsstil.

Individuell inlärning med inlärningsanalys

Inlärningsanalys kan låta tråkigt, men kraften i att övervaka och uppfylla studenternas akademiska prestanda erbjuder stora fördelar för utbildare och elever. Hittills har inlärningsanalys fokuserat på att identifiera riskstudenter som kan få vägledning för att inte hoppa av kursen. Men teknologin har potential att hjälpa utbildare att bestämma det mest effektiva pedagogiska närmandet för specifika inlärningsstilar – och differentiera instruktioner för att passa individuella elever.

Hela rapporten

Du kan se hela rapporten 2011 Horizon Report K-12 Education här.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss