Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

7 av 10 lärare anser att internet kan förbättra kommunikationen

Enligt en nyligen genomförd undersökning anser 71 % av lärarna att en säker "föräldraportal" på internet, där föräldrarna kan få information om sitt barns skolgång, skulle förbättra kommunikationen mellan skola och föräldrar.

Undersökningen som genomfördes av itslearning i mars 2011 frågade 5 805 lärare från sex olika länder hur de engagerade föräldrarna i utbildningen – och vad som kunde göras för att öka föräldraengagemanget i skolan. Föga överraskande ansåg 75 % av lärarna att föräldraengagemanget var "viktigt" eller "väldigt viktigt" för hur framgångsrik ett barns utbildning blir.

44 % sa dock att de skulle vilja kommunicera mer med föräldrarna, och angav tidsbrist eller brist på kommunikationskanaler som anledningar till att de inte gjorde föräldrarna mer delaktiga.

Which statement do you feel best applies to you

Why don't you communicate with parents more often

Ökad kommunikation med föräldrar i skolan

Enligt Morten Fahlvik, Research Manager på itslearning, visar undersökningen att de flesta lärare har kontakt med föräldrarna minst en gång per termin. Men Morten hävdar också att kommunikationen måste ske oftare om föräldraengagemanget verkligen ska vara effektivt. Itslearnings föräldraportal kan vara lösningen.

”Många lärare använder en blandning av gamla och nya tekniker för att kommunicera med föräldrarna”, förklarar Morten. ”Men ingen av dem är särskilt lämpliga för uppgiften – och som ett resultat har de alla sina nackdelar. 46 % av lärarna skickar t.ex. e-post till elevernas föräldrar minst en gång i månaden. Att skriva så många e-postmeddelanden är tidsödande, särskilt när ett e-postmeddelande till 20 eller fler föräldrar vanligtvis leder till tio eller fler svar som måste behandlas individuellt. Lärare vill ha ett verktyg som förbättrar informationsflödet och minskar deras arbetsbelastning.”

Hur kommunicerar lärare för närvarande med föräldrar?

Undersökningen visar att lärare kommunicerar med föräldrarna på olika sätt.

  • E-post (används av 46 % av lärarna minst en gång per månad)
  • Lärplattform (46 %)
  • Telefon (44 %)
  • SMS (37 %)
  • Skolans webbplats (31 %)
  • Personligt möte (27 %)
  • Brev (24 %)

Avlägsna hindren för att förbättra föräldraengagemanget

I undersökningen säger 71 % av lärarna att de kände att en föräldraportal som är ansluten till skolans lärplattform kunde förbättra föräldraengagemanget på skolan.

Do you feel a learning platform could improve parental involvement

itslearnings föräldraportal, som lanserades förra året, ger föräldrarna tillgång till en säker webbplats där de får information om deras barns skolgång – t.ex. betyg och närvaro. En stor del av informationen uppdateras automatiskt vilket besparar lärarna värdefull tid och lärarna kan även lägga till specifik information om individuella studenter enligt önskemål.

Läs mer

Läs om itslearning föräldraportal

Läs hur en grundskola i Norge har lyckats med föräldraportalen

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss