Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

8 anledningar till att förflytta utbildning till molnet

Molnbaserad IT är ett sätt att hantera sin IT utan något hårt arbete. Och det kan vara nästa stora sak inom utbildning. Här följer åtta anledningar till varför utbildningsinstitutioner runt om i världen byter till molnbaserat.

1. Molnbaserad mjukvara är enkel att använda

Efter att ha växt upp med intuitiv molnbaserad mjukvara som Hotmail, Gmail och Facebook, förväntar sig användare att molnbaserade program ska vara enkla. De flesta säljare ser därför till att deras mjukvara kan användas efter väldigt lite utbildning. Det här innebär att du inte behöver ägna tid åt att lära sig nya saker för mjukvaran (eller lära ut dem till dina studenter) och kan koncentrera dig på att använda mjukvaran pedagogiskt istället.

2. Snabbt att komma igång

För många molnbaserade program behöver man bara registrera sig för att få ett konto. Så om du hittar ett program som du vill använda kan du arbeta med det inom några minuter. Även molnbaserade applikationer som t.ex. itslearning kan färdigställas på bara ett par dagar.

3. Bättre studentsamarbete

Många molnbaserade program underlättar fildelning och flera författare. Det här innebär att studenter enkelt kan byta filer med varandra och bjuda in sina studiekamrater att arbeta på samma dokument.

4. Idealiskt för att utöka kursplanen till var som helst och när som helst

Dina filer och din mjukvara finns på internet, vilket innebär att de alltid är tillgängliga för dig när som helst på dagen eller natten. Det här ger studenter många fler alternativ när det gäller när och var de ska studera – och lärarna kan arbeta lika effektivt hemma som på skolan. Ett antal skolor använder den här funktionen för att hålla igång utbildningen när skolorna är stängda pga. dåligt väder, och för att hålla studenter som är frånvarande en längre period uppdaterade.

5. Minimal investering

Man behöver inte köpa in någon hårdvara och (i de flesta fall) behöver du inte installera mjukvaran på lokala datorer. Resultatet blir att en utbildningsinstitution verkligen kan minska den tid och de pengar man lägger på IT.

6. Enkelt skalbart

Att lägga till fler användare går snabbt och är enkelt.

7. Sänkta driftkostnader

Eftersom mjukvaran underhålls av leverantören krävs väldigt liten insats för att den ska fungera smidigt. Och eftersom leverantören tar hand om eventuella uppdateringar, vet du att du (och dina kolleger) alltid arbetar med den senaste versionen. Det här håller nere underhållskostnaderna och eliminerar risken för frustration pga. inkompatibel och föråldrad mjukvara.

8. Sänkta hosting-kostnader

Datalagring är dyrt. Molnbaserad IT gör att utbildningsinstitutioner kan undvika den kostnaden eftersom leverantören lagrar data på sina servrar.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss