Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Användarkonferensen 2013

Förra veckan gick den första svenska itslearning-användarkonferensen av stapeln, en konferens som snabbt fulltecknades. Under två dagar samlades 85 deltagare från hela Sverige för att inspireras och dela erfarenheter med varandra.

Fredrik Hyltsten, VD för itslearning Sverige säger: “Det var en fantastisk uppslutning och engagemanget från deltagarna var stort. Jag är mycket nöjd över upplägget och hoppas att deltagarna tyckte det var lika givande som jag tyckte.”

Det pågick ständig aktivitet

En blandning av programpunkter

Första dagen bestod av en blandning av föreläsningar från utomstående forskare, experter från itslearning samt användarsessioner. Bland andra berättade Stefan Hrastinski, docent på KTH och en av konferensen två huvudtalare om sin forskning kring nätbaserat lärande. Mycket uppskattad var även eftermiddagens stora programpunkt där deltagarna kunde välja att lyssna på mindre sessioner där användarna själva berättade hur de arbetar med plattformen. 

Några av presentatörerna på konferensen

Dagen avslutades med en guidad tur i det vackra vädret genom Stockholms gator med slutdestination restaurang Gondolen. Där avnjöts en god middag innan det var dags att dra sig tillbaka och göra sig redo för konferensens andra dag.

Konferensens andra dag inleddes med en förshandsvisning av kommande nyheter i produkten. Därefter följde diskussioner kring möjliga integrationer och tillägg som kan göras till itslearning. Konferensen avslutades med att Annika Andersson, forskare i projektet Unos Uno och konferensen andra huvudtalare berättade om sina studier kring vad 1:1-projekten resulterat i.

Användare i samspråk

Nästa användarkonferens

Tankearbetet med nästa års konferens har redan inletts. ”Vi har samlat på oss en rad erfarenheter och vår förhoppning är att nästa års konferens ska vara ännu bättre och locka ännu fler deltagare än årets upplaga”, säger Fredrik. ”Så håll utkik efter mer information om användarkonferensen 2014!”

Ett stort tack till alla deltagare som gjorde konferensen så lyckad!

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss