Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Beslutet föll på itslearning

”itslearning är en naturlig del av undervisningen- i mina ögon är det, det högsta betyget ett system kan få”

Under 2006 tog Blekinge Tekniska Högskola(BTH) beslutet att de skulle köpa in en ny lärplattform. En referensgrupp tillsattes som diskuterade vilka behov och mål BTH hade som organisation och vad de ville uppnå med en ny lärplattform. 

Implementeringsprojekt i flera steg.

Christina Hansson och Peter Blaschke utsågs till superanvändare och fick systemadministratörsutbildning. Därefter utsågs ett antal resurspersoner som även de fick utbildning externt. Resurspersonerna utbildade i sin tur sina egna lärargrupper. Tack vare arbetet med referensgruppen och resurspersonernas arbete gick implementeringen av itlearning smidigt.

Lättanvänd plattform som knappt kräver support

Idag ger Peter och Christina utbildning och support när det behövs. Frågor kring det dagliga arbetet får Peter och Christina nästan aldrig:”itslearning är väldigt lätt att använda. I stort sett får vi inga frågor kring vanliga rutinjobb. Det gör att vi sparar tid som vi kan ägna åt annat”, säger Christina.

På BTH skapas kurser på administratörsnivå som pedagogerna sedan fyller på med kursmaterial, uppgifter och tester. Eftersom strukturerna sätts upp från centralt håll, kan man ägna tid till undervisningen, Kristina fortsätter: Lärarna kan till exempel kopiera strukturer och material. Nya lärare kan se och använda gamla kurser, vilket också är en fördel.”

Lärarna sparar tid

BTH har en single sign on lösning kopplad till studentportalen, vilket gör det väldigt smidigt att nå det man behöver i itslearning. “Ur lärarsynpunkt så har de redan allt. De behöver inte fundera. Lärarna kan till exempel kopiera strukturer och material. Nya lärare kan se och använda gamla kurser, vilket också är en fördel”, avslutar Kristina.

Ladda ner PDF

Fler framgångshistorier

Läs hur Växjö Fria Gymnasium använder itslearning i sin undervisning.

Aktiviteter Video Kontakta oss