Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Explosivartad ökning av användare på Reynoldsburg

På Reynoldsburg City Schools i Ohio, USA, är skolan alltid öppen eftersom Reynoldsburg använder itslearning, och lärare och elever kan hålla kontakten hela sommaren. Så när sommarens lediga dagar gör sitt inträde kan eleverna fortsätta skolarbetet om de vill. Elever i skolans fortsättningsklasser använder itslearning för att skicka in bokrecensioner och hålla kontakten med sina lärare. Keith W. O'Neal, rektor för Technology Integration på Reynoldsburg City Schools, säger att eleverna använder plattformen för att föra journal, chatta, delta i online-diskussioner och göra uppgifter som de fått av sina lärare.

Full fart på lovet

”Eleverna läser böcker som de annars inte skulle ha haft tid att läsa i början av läsåret. Första skoldagen har de redan läst boken och har dessutom hunnit diskutera den. Det ger dem ett verkligt försprång och ger lärarna extra fördelar”, förklarar Keith och tillägger att extraarbetet är valfritt.

Det här är bara ett av de många innovativa sätt som Reynoldsburg använder itslearning på. Reynoldsburg lanserade itslearnings plattform under 2011.

Användarantalet ökar från 25 lärare till 100 på ett år

Efter implementeringen har antalet användare av itslearning ökat explosivartat på Reynoldsburg. Skolan valde gradvis implementering och introducerade först bara plattformen för 25 av sina 400 lärare. I dag använder över 100 lärare plattformen.

”Bara ett par månader efter implementeringen har fler lärare använt itslearning än de som använde vår gamla plattform”, säger Keith. ”Vi har 428 anställda i vårt itslearning-system, 6 500 elever, 398 kurser (vissa lärare har flera kurser), och under den senaste veckan har vi haft 1 500 aktiva användare online.”

Skolan använde Moodle i sex år innan man skaffade itslearning. Endast 25 lärare använde Moodle på heltid. Keith säger att itslearnings användarvänlighet delvis förklarar populariteten bland Reynoldsburgs lärare.

”itslearning är väldigt användarvänligt. Allt förklaras utförligt och det är väldigt väl upplagt. Lärarna ser flödet lite bättre. Dra och släpp-funktionen gör det enkelt att flytta runt saker”, säger Keith. ”Lärarna älskar itslearning och använder plattformen flitigt”.

Djurgränssnittet populärt bland yngre elever

itslearnings standardgränssnitt har varit väldigt populära bland Reynoldsburgs lärare. itslearning har åldersdifferentierade gränssnitt för yngre elever och elever på mellannivå. Det här var viktigt för Reynoldsburg som består av sex skolor för yngre elever (förskolan till årskurs 4), fyra skolor från årskurs 4 och uppåt och två gymnasieskolor. Reynoldsburg valde itslearnings djurgränssnitt för årskurs 3–4 och gränssnittet för yngre elever för användare i förskolan till årskurs 2.

”Lärarna tyckte det var väldigt roligt med itslearnings gränssnitt. Moodle kunde inte anpassas lika väl till elever i förskolan upp till årskurs 4. Men med itslearnings gränssnitt känner lärarna att de äntligen har något som de kan koppla sin undervisning till”, säger Keith.

itslearning enligt distriktets riktlinjer

Reynoldsburg siktar på ett 100-procentigt användande av itslearning. Det här följer riktlinjerna för skolområdet där man vill ha allt större del av undervisnings- och inlärningsprocessen online. Enligt distriktets ledning är fördelarna med online-inlärning mer kommunikation med föräldrarna och att den bättre förbereder eleverna för det framtida arbetslivet.

itslearning erbjuder Reynoldsburg ytterligare en fördel – mer flexibilitet om skolan skulle behöva stänga. I Ohio har skolorna fem s.k. ”snödagar” varje år då skolorna stänger p.g.a. snöstorm eller strömavbrott. itslearning ger Reynoldsburg ytterligare tre snödagar. Det enda lärarna behöver göra är att se till att kursmaterialet är tillgängligt online så att eleverna kan nå det hemifrån.

”De här fördelarna visade sig först efter ett tag och det var inte alla lärare som välkomnade itslearning i början”, säger Keith. ”En del lärare tycker inte om förändringar. Men förändringen var inte lika hemsk som de först trott.”

Lärarna uppskattar den goda supporten

Nu njuter lärarna istället av allt plattformen har att erbjuda. Keith säger att de uppskattar den support de får från itslearnings personal. Supportpersonalen besvarar deras frågor snabbt och ger förslag till hur de bäst kan använda itslearning. ”Lärarna känner att någon lyssnar på dem”, säger Keith.

De uppskattar också itslearnings uppdateringar som utförs en gång var sjätte månad. ”Uppdateringarna gör att itslearning hela tiden utvecklas och blir allt bättre. Något som våra lärare verkligen uppskattar.”

Reynoldsburg har fyra år kvar på sitt kontrakt med itslearning. ”Vi tycker om itslearning. Just nu tror jag att vi kommer att fortsätta att arbeta med plattformen eftersom lärarna verkligen tycker om den.”

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss