Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Fördelarna med inlärningsplattformar: elevens perspektiv

En undersökning som nyligen gjordes bland 1 000 elever i England visar vad eleverna tycker om itslearning och hur de tycker om att använda det.

Om Albin Wallace Albin har 30 års erfarenhet av ICT och utbildning i Australien och England och är övertygad om att lärarna är nyckeln till en bestående ekologisk förändring i skolorna. Sedan maj 2003 har han varit koncernchef för ICT och e-inlärning för United Church Schools Trust and the United Learning Trust, en av de mest mångskiftande och framgångsrika skolkoncernerna i England. Albin är medlem i RSA, British Computer Society, the Institute for IT Training, NAACE och Institute of Directors och har talat om utbildning och ICT på ett flertal internationella konferenser.

Läs Albins blogg.
United Church Schools Trust är en av de mest mångskiftande utbildningskoncernerna i England, både geografiskt och när det gäller elevdemografin. Koncernen har använt itslearning sedan 2007 för att hjälpa lärare skapa och dela resurser och för att få in engagerande digitala övningar i klassrummet.

År 2011 genomförde Albin Wallace, koncernens chef för ICT och e-inlärning, en undersökning bland 1 000 gymnasieelever (med itslearning så klart) för att ta reda på exakt vad eleverna tycker om inlärningsplattformen på nätet. Undersökningen gav intressanta resultat.

Vad använder eleverna en inlärningsplattform till?

De flesta eleverna menade till exempel att plattformen var mest användbar när det gällde att ta emot, göra klart, lämna in och få snabb feedback på läxor – medan det också var populärt att organisera inlärningsresurser, kommunicera med lärare och göra enkäter och undersökningar.

När och var använder eleverna en inlärningsplattform?

Undersökningen visade också att de flesta eleverna (85 procent) främst använder plattformen i skolan – enligt Albin kan den högra siffran bero på att många av skolorna i UCST ger eleverna tillgång till dataprogram efter skoltid – och att de flesta eleverna (45 procent) använder plattformen en gång i veckan, medan endast var femte gör det varje dag.

Roligt och lätt

När man frågade eleverna hur roligt de tycker det är att använda itslearning gav drygt 70 procent ett positivt svar, vilket är en mycket bra respons med tanke på att de flesta eleverna främst använder det för att göra klart sina läxor. Eleverna verkar inte heller ha problem med att använda inlärningsplattformen på nätet. Nio av tio elever tyckte att plattformen var ganska eller mycket lätt att använda. Att den är lätt att använda var också en av de saker som eleverna tyckte bäst om med itslearning.

Vill du veta mer?

Albin gav ett kostnadsfritt webbseminarium om sina resultat för itslearning. Se hela seminariet och alla resultat här.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss