Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

150 år av utbildning: Folkeuniversitetet

”itslearning är ett viktigt verktyg för vår digitala undervisning på Folkeuniversitet. Plattformen sammanför studenter och hjälper dem i deras arbete”, berättar Misha Bowles, regional samordnare för Folkeuniversitets onlineutbildning.

”Vi använder itslearning både som en mötesplats där eleverna får kursinformation men också som ett virtuellt klassrum där vi håller lektioner och där eleven kan interagera med sina lärare. Distansutbildningar kan innebära att du aldrig får träffa dina klasskamrater ansikte mot ansikte, men med itslearning blir detta möjligt.”

Utbildning tillgänglig för vuxna

Folkeuniversitetet grundades 1864 som en studentförening för gratis utbildning. Målet var ett ge gratis utbildning till behövande och göra kurser och fortbildning tillgängligt för alla vuxna oavsett social bakgrund, handikapp och geografiskt läge.

Förlänger klassrummet

Folkeuniversitetet erbjuder kurser i mer än 300 av Norges kommuner, trots detta finns det elever som har svårt att delta i vissa kurser på grund av fysiska handikapp eller geografiskt läge. Därför har Folkeuniversitetet gjort om några av sina ordinarie utbildningar till onlinekurser så att alla som vill kan delta.

”Det är enkelt att hålla en kurs i Bergen, men att hålla en kurs på en avlägsen ort eller mitt i vintern är en utmaning. Det är där itslearning kommer in”, berättar Misha. 

”Vi har live-klasser där eleverna använder sig av videokonferens-verktyget men vi har också kurser där lärare sitter själv i ett rum och eleverna deltar via sin dator. Vi spelar in alla lektionerna så eleverna kan kolla på dem i efterhand”, berättar Misha.

itslearning fungerar som ett nav där eleverna kan få tillgång till all information som de behöver: anteckningar, almanacka, länkar till videokonferenser etc. Men det är också en plats där de kan kommunicera med lärare och klasskamrater via communities, diskussionsforum, konferenser. De kan även dela filer och dokument med varandra.

Om Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet är en ideell, icke-vinstdrivande organisation och är Norges största organisatör av vuxenutbildning som erbjuder kurser på universitetsnivå, yrkesskolanivå och gymnasienivå.
Varje år registrerar sig cirka 70 000 personer till mer än 6500 kurser. Bara i Oslo har Folkeuniversitetet haft över en miljon kursdeltagare.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss