Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Ger "Intensivt stöd" vid utbildningscentret för vårdpersonal i Berlin.

Utbildningscentret för vårdpersonal vid Röda Korsets systerförbund i Berlin (BIZ) använder den webbaserade lärplattformen itslearning. Det har lett till att deras kurser i sjukvård, allmän omvårdnad och barnsjukvård blivit allt mer attraktiva.

"Sedan den 1 februari 2013 har BIZ använt itslearning för att ge bättre stöd åt eleverna under utbildningen. Eleverna är bekväma med att använda internet och vi har anpassat våra undervisningsmetoder efter deras behov ", förklarar Sebastian Partsch, projektledare på Utbildningscentret.

Samarbete och tillgång till material

Plattformen används som en lagringsplats för information, t.ex. artiklar, studier, kalkylblad, presentationer, videor, bilder och länkar. Denna information kan laddas upp när som helst av föreläsare och laddas ner, skrivas ut eller läsas på nätet av eleverna.

Eleverna använder itslearnings plattform för ömsesidigt stöd. De laddar upp sitt utbildningsmaterial, prestationsloggar, och läxor och delar dem med andra kursdeltagare. De kan hämta dessa filer från Utbildningscentrets Smart Board och redigera dem om det behövs.

Plattformen används också för kommunikation. Våra elever kan bjuda in andra studenter för att delta i sina projekt, starta diskussionsforum, ladda upp filer eller anordna videokonferenser så att de är förberedda för nästa lektion.

Blended learning

Våra elever använder itslearning för praktiska arbetsuppgifter. Utbildningscentret har till exempel små repetitionsuppgifter som hjälper eleverna att stärka sina kunskaper om saker som de redan har lärt sig. De kan använda resultatkontroller för att följa upp sin egen utveckling. 

itslearning ger oss möjlighet att ställa frågor i bilder och filmer och på s.k. hotspots i bilder. Vi kan till exempel fråga eleverna om ett visst ben i skelettet. Eleverna måste sedan klicka på rätt ben i bilden. I slutet av testet får de en sammanfattning av deras resultat.

Kunskap om hur en elev utvecklas möjliggör individuell utveckling

Plattformen ger oss möjlighet att dela ut arbetsuppgifter till eleverna och kontrollera att de slutförs. På så sätt får vi en överblick över hur enskilda elever utvecklas och kan hjälpa till om det finns frågor. Vi skapar individuella läroplaner för några elever för att hjälpa dem att nå sina mål.

Plattformen kompletterar våra lärarkandidaters breda erfarenhet

Alla våra elever har tillgång till itslearnings plattform. Och varje ny lärarkandidat får ett personligt lösenord till modulen "Lär om att lära" som ingår i det första teoriblocket. De får också en introduktion till plattformen.

Detta moderna arbetssätt har välkomnats av våra elever. De kan nu ta med sig sina erfarenheter som de har fått via internet och sociala nätverk och använda dessa i sina studier. Som ett resultat har våra utbildningar inom sjukvård, allmän omvårdnad, barnhälsovård och tekniskt operationsstöd blivit mer attraktiva, öppna och moderna.

 

Om Utbildningscentret för vårdpersoal

Utbildningscentret för vårdpersonal (BIZ) är en del av det tyska Röda Korsets systerförbund i Berlin och erbjuder kurser i sjukvård, allmän omvårdnad, barnhälsovård och tekniskt operationsstöd. Utbildningen ger en kanditatexamen i sjuk- och hälsovård och tillhandahålls i samarbete med Hamburg Fern University of Applied Sciences.

 

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss