SE (new draft)

Grace University

  • Land: USA - Nebraska
  • itslearning-användare sedan: 2009
  • Antal studenter: 500
  • Antal personal: 65


Efter att ha prövat ett antal undervisningsplattformar och kämpat med driftstopp, föråldrade verktyg och dålig flexibilitet, har Grace University till slut hittat en plattform som alla – studenter, lärare och IT-personal – gillar. ”itslearning har gett oss det bästa av två världar: En flexibel uppsättning undervisnings- och kommunikationsverktyg i en stabil och tillgänglig miljö”

Nathan Boeker, Director of Online Learning.


För Grace University är det särskilt viktigt att kunna erbjuda studenterna ett stabilt och användarvänligt system, eftersom det i många av deras kärnprogram krävs att studenterna gör en del av arbetet i en interkulturell miljö eller utanför universitetet. Lärarna uppskattar att det är så lätt att ge studenterna all slags online-undervisning. ”itslearning innehåller de verktyg vi behöver för att kunna erbjuda flexibel och engagerande undervisning på såväl online-kurser som vid traditionell klassrumsundervisning”, förklarar Nathan.

Högt satta mål

“Om det är något som är bättre än själva itslearning-plattformen så är det servicen från itslearning!
- Nathan Boeker, Director of Online Learning
Deras tidigare plattformar var inte särskilt användarvänliga och innehöll inte så många funktioner som användarna ville ha, och därför hade Grace högt satta mål för kommittén som sökte efter ny undervisningsteknik. De visste att de behövde ett system som
kunde hantera deras växande program utan att för den skull överskrida IT-budgeten. Och det var ett måste att minska driftstoppstiden. ”Vi ville dock inte dra in på funktionerna för att få högre tillförlitlighet eller skalbarhet,” säger Nathan. ”Den nya plattformen skulle också vara enkel att använda för både lärare och studenter … annars skulle de inte göra det!”

Med itslearning insåg kommittén snart att de hade hittat vad de sökte – och lite till: ”itslearning uppfyllde våra mål – det var lätt, serverbaserat och hade alla funktioner – men det överträffade till och med våra förväntningar genom att erbjuda ett helt integrerat ePortfolio-system, automatisk plagiatkontroll och många integreringsalternativ.”

 

Smidigt införande

Efter att ha bytt plattformar flera gånger var personalen på Grace misstänksamma mot att behöva gå igenom den processen en gång till. Men enligt Nathan kom farhågorna på skam med itslearning: ”Vår första installation var enkel och många av de funktioner och inställningar som vi behövde fanns där från första stund! Från itslearning var man mycket hjälpsamma och erbjöd praktisk utbildning på campus. De  har sedan funnits med i varje steg på vägen när vi har haft tekniska frågor.”

Därför finns nu en stark önskan om att gå över till itslearning så snart som möjligt. Full integrering med elevadministrationssystemen planeras till hösten 2010. Från och med då ska också 100 % av klasserna vara med på itslearning.

Vid Grace University känner såväl administrationen som lärarna att de har hittat en pålitlig partner i sin leverantör av undervisningsplattform: ”Om det är något som är bättre än själva itslearning-plattformen så är det servicen från itslearning! Förutom att vi känner att vi har fått en fantastisk undervisningsplattform får vi också ett fantastiskt supportteam som hjälper oss på vägen.”