Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Individuell undervisning: de sex modellerna av blended learning

En av de främsta forskarna om blended learning, Michael B. Horn från Innosight Institute, har identifierat sex huvudsakliga inlärningsmodeller för detta. Kommer en av dessa modeller att fungera på din skola? Och är du redo för den?

Om du inte har hört talas om blended learning kommer du snart att göra det. Blended learning har identifierats av experter i USA och Europa som 2000-talets utbildningsmodell, och är helt enkelt en kombination av utbildning online och öga mot öga. Det ger mer tid med individuella lärare och gör att studenterna kan göra sin inlärning personlig i och utanför skolan. Det här är Michael B. Horns sex modeller för blended learning.

Face-to-Face driver

Lärare levererar större delen av kursplanen under lektioner öga mot öga. De producerar dock även online-resurser för att komplettera eller revidera kursmaterial, vilket studenterna kan studera hemma, i klassrummet eller i IT-salen.

Rotation

Studenterna roterar mellan en period med undervisning öga mot öga och en period med online-studier. I vissa fall kan online-studier utföras på distans (t.ex. i hemmet).

Flex

I den här modellen sker den mesta inlärningen i online-miljö. Undervisning öga mot öga är fortfarande tillgänglig, men för mindre grupper eller individer vid behov.

Online lab

Allt kursmaterial och all undervisning sker online, men i ett fysiskt klassrum i en datasal. Lärare samverkar med studenterna online (via förinspelade videofilmer, ljud- och videokonferenser eller diskussionsforum och e-post.

Self-blend

Ett helt individualiserat angreppssätt där studenterna kan välja sina online-lektioner. En stor del av inlärningen sker online, men studenten närvarar fortfarande vid lektioner.

Online driver

Studenter arbetar främst online på distans och kommer till skolan för valfria eller obligatoriska lektioner öga mot öga.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss