Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

itslearning lovprisat i det senaste numret av tidskriften Scholastic Administrator

Forsyth Countys skoldistrikt och itslearning har tillsammans skapat ett toppmodernt digitalt undervisningssystem som kan tjäna som förebild för hur utbildningen i hela USA kan förbättras.

I artikeln ”Success”, som publicerades i det senaste numret av tidskriften Scholastic Administrator, lovprisades itslearning för sitt samarbete med Forsyth County, där man har skapat det som man säger kan vara det mest omfattande digitala undervisningssystemet i landet. Artikelförfattaren Wayne D’Orio skriver att implementeringen av itslearnings plattform i samtliga skolor i Forsyth County betraktas som en ”stor och omedelbar framgång”.

Forsyth County ligger 45 minuter norr om Atlanta i delstaten Georgia och har mer än 41 000 elever i 36 skolor. Distriktet är känt i hela landet som ledande inom offentlig utbildning och är välkänt för sitt BYOT-program. Trots det upptäckte Forsyths dåvarande teknik- och informationsansvariga Bailey Mitchell för några år sedan att distriktets lärplattform behövde förbättras. Viktiga skoluppgifter var spridda över flera olika skolor och krävde olika inloggningsuppgifter. Enligt Mitchell behövde man en ”paraplylösning för att slå samman alla olika system som behövs för att en skola ska fungera: närvaro-, betygsättnings- och bedömningssystem, lärplattform m.m.” Det idealiska systemet skulle vara en nästa generationens plattform som skulle:

  •  integreras sömlöst med befintliga teknologier
  •  bidra till att skräddarsy inlärningen och underlätta undervisningen
  •  göra bedömning (inklusive matrisbedömning)
  •  ge tillgång till läroplansmål och spåra kunskaper i olika ämnen
  •  kunna nås från samtliga enheter
  •  kräva ett enda lösenord

Listan var ganska lång, men Mitchell var övertygad om att Forsyth skulle hitta och anpassa en plattform som uppfyller countyts behov.

Ansökan om statligt bidrag

För att hjälpa Forsyth förverkliga sin dröm om att skapa det idealiska digitala undervisningssystemet ansökte man om ett prestigefyllt bidrag från det amerikanska utbildningsdepartementet år 2010. Bidraget Investing in Innovation (i3) beviljas utbildningsorganisationer för att hjälpa dem utveckla innovativa lösningar på vanliga utbildningsproblem. Därefter kan man dela med sig av bästa praxis för att förbättra utbildningen i landet. Forsyth tänkte noga igenom projektbeskrivningen som de lämnade in med sin ansökan.

Forsyth var en av 49 som fick bidraget bland mer än 1 700 sökande. I september 2010 tilldelades de 4,7 miljoner dollar. Forsyth var ett av bara tolv grundskoledistrikt som fick priset. Forsyths inspektör Buster Evans citerades i en lokal webbtidning: ”Detta är verkligen ett avgörande moment för skolorna i Forsyth County. i3-projektet kommer att påverka countyt, delstaten och hela landet i flera generationer.”

Välja den bästa lärplattformen

Forsyth lade mycket tid och arbete på att testa två olika lärplattformar (LMS, Learning Management Systems) innan de bestämde sig för itslearning. Det andra systemet uppfyllde inte countyts behov, och Forsyth ville inte nöja sig med den näst bästa lösningen. itslearning samlar Forsyths separata informationssilon i ett användargränssnitt. Plattformen erbjuder det mesta som stod på Forsyths lista ovan och innehåller också standardbaserade utbildningsplaner, en plats att samla all undervisning och en föräldraportal. itslearning ville gärna arbeta med Forsyth för att skapa en motor som rekommenderar innehåll och andra funktioner som countyt efterfrågade.

År 2012 inledde itslearning och skolorna i Forsyth County ett samarbetsprojekt för att skapa det helintegrerade systemet. Mitchell sade att ”itslearnings satsning på innovation och deras djupa förståelse för pedagogiken bakom tekniken gjorde det lätt att välja en samarbetspartner till projektet.” De samarbetade intensivt kring integrering och utbildning för att kunna lansera plattformen i början av skolåret 2013.


”Jag har med egna ögon sett hur itslearnings lösning har förvandlat hela undervisningen. De är ett framstående namn på den europeiska utbildningsmarknaden. Många av företagets anställda har en bred bakgrund inom och en passion för undervisning. Viktigast av allt var att teamet från itslearning visade att de var en samarbetspartner och inte bara någon som levererade en lärplattform. Det var en av de första gångerna i min karriär som jag fick känna på hur det är att arbeta MED ett utbildningsföretag för att utveckla en lösning som fungerar bäst för vårt distrikt.”                                                                         Bailey Mitchell 

Implementering

itslearnings plattform lanserades på skolorna i Forsyth County i augusti 2013. Inom en månad hade nästan 80 procent av användarna i distriktet börjat använda plattformen, från lågstadiet till högstadiet. Systemet betraktas som en stor framgång av elever, lärare, administratörer och föräldrar. I artikeln i Scholastic säger Jill Hobson, chef för undervisningsteknologin i Forsyth, att distriktets modell är ”oerhört pålitligt” och att andra distrikt bara behöver ”finjustera den så att den uppfyller elevernas och skolornas unika behov.” Se när personer från Forsyth beskriver den sömlösa implementeringen i denna video:No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss