Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

itslearning - medlem i skolfederation

Skolfederation gör det lättare att integrera itslearning med skolans övriga digitala resurser

Skolfederation är en samlingsplats för digitala resurser som nås med en enda inloggning. Dvs. det ska endast kräva en inloggning för att en användare på en skola ska nå samtliga IT-resurser på skolan. Detta gör i sin tur att det blir ännu lättare att koppla samman itslearning med t.ex. lösningar från leverantörer av digitalt innehåll. Digitalt innehåll såsom läromedel.

itslearning blev medlem i Skolfederation i år och var en av de första medlemmarna. Fredrik Hyltsten, VD på itslearning berättar nedan om itslearnings medlemskap i skolfederation.


Varför har itslearning valt att vara medlem i skolfederation? 

Att integrera itslearning med digitalt innehåll från andra leverantörer är något som vi har haft som ett av våra strategiska mål. Redan idag har vi 160 ”appar” i itslearning från svenska och utländska leverantörer.

I Sverige har det inte funnits någon standard för att integrera den här typen av material, vilket har inneburit att integration med leverantörer av digitalt innehåll har blivit en längre process. Med Skolfederation ser vi att med en gemensam standard blir det enklare för lärplattformar och leverantörer av digitalt innehåll att koppla samman sina lösningar för att skapa en bättre och mer engagerande undervisningsmiljö.

På vilket sätt tror du att skolfederation bidrar till en bättre skola?

I den digitala världen krävs det att olika aktörer samarbetar för att tillsammans se till att våra barn och ungdomar ökar sin kunskap på ett så enkelt och engagerande sätt som möjligt. När eleven ser att det kan vara lustfyllt att lära samtidigt som det finns lösningar i vardagen som faktiskt underlättar lärandet har vi kommit långt.

Vi på itslearning vill dra vårt strå till stacken genom att skapa dessa förutsättningar med en hjärtlig attityd och en öppen dörr för alla som vill samarbeta med oss. Vi har sedan 2008 erbjudit ett öppet system som är fritt att integrera med, och med Skolfederation ser vi att nu finns det inga hinder, tekniskt sett, att öppna alla dörrar för våra elever och lärare till att kunna använda färdigt undervisningsmaterial.

Därför är vi med i Skolfederation.

Läs mer om skolfederation här


”Ytterst handlar skolfederation om att öka tillgången till bra digitalt utbildningsmaterial genom att använda en gemensam lösning för skolorna och tjänsteleverantörer.”


No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss