Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

itslearnings nya app

För att hjälpa elever att vara bättre förberedda för inlärning och förbättra kommunikationen 

mellan lärare och elever har itslearning skapat en mobilapp för iPhone- och Android-telefoner. itslearning-appen finns tillgänglig för gratis nedladdning från Apple App Store och Google Play. Appen ger eleverna en snabb och enkel överblick över kommande uppgifter och händelser, och låter dem även skicka och ta emot meddelanden.

"Tidigare var eleverna tvungna att logga in på itslearning-plattformen för att se sina hemuppgifter, händelseroch andra skolrelaterade uppgifter. Vissa elever sköt upp uppgifterna eller glömde helt enkelt bort dem", säger Arne Bergby, Koncernchef på itslearning. "Nu behöver de inte längre aktivt logga in för att se vad de ska göra eftersom de får omedelbara uppdateringar på enheten de tittar på mest - sina smartphones. Det är allmänt känt att väl förberedda elever tenderar att lära sig bättre och är mer engagerade och denna app hjälper dem hålla koll på sina individuella uppgifter, deadlines och allt annat som läraren vill meddela dem."

När appen är installerad på elevernas smartphones får de automatiskt meddelanden om kommande händelser och uppgifter, såsom läxor och prov, så snart deras lärare lägger upp informationen på itslearning-plattformen. Om lärarna ändrar uppgifter som lagts upp på plattformen meddelar appen återigen eleverna. Den skickar dem också påminnelser när en uppgift ska vara färdig. Användarna kan dessutom synkronisera sina itslearning-kalendrar med sina telefonkalender så att skol- och klasshändelser visas på deras telefoner.

Appen meddelar automatiskt elever när lärare lägger upp betyg, bedömningar, kommentarer eller annan feedback på itslearning-plattformen. Den omedelbara kommunikationen ger eleverna mer tid att implementera föreslagna ändringar för en uppgift och gör det helt enkelt möjligt att ta till sig feedback medan den relevanta uppgiften fortfarande är färsk i minnet.

Användare kan anpassa sina aviseringar, välja om de vill få en ljudsignal, pushmeddelande på sin låsskärm eller bara en ikon på skärmen. För att se hela uppgiften, händelsen eller återkopplingen klickar studenten bara på meddelandelänken vilket aktiverar telefonens webbläsare.

itslearning-appen meddelar dessutom eleverna när lärare eller skolkamrater skickar dem meddelanden och gör det möjligt att läsa meddelanden på deras smartphones. Användare kan också skicka meddelanden till lärare, enskilda elever eller grupper via appen istället för att logga in på plattformen. Detta gör kommunikationen mer tillförlitlig och omedelbar, särskilt när användarna måste skicka ett snabbt och relativt brådskande meddelande, som att informera andra om en ändring av klassrum.

Lärarna gynnas av förbättrad kommunikation utan att behöva ändra något i sättet de undervisar eller hur de använder den mycket uppskattade itslearning-plattformen. Appen gör att de kan skicka meddelanden till elevernas telefoner utan att visa sina egna telefonnummer. De behöver inte ens ladda ner appen själva för att skicka meddelanden.

För att ytterligare förbättra användarvänligheten ger appen användarna snabb och enkel tillgång till itslearnings hela gränssnitt via deras smartphones, samtidigt som den skyddar privatlivet. Appens inloggningsskärm har utformats för att vara extremt lättanvänd. Varje användare måste välja en fyrsiffrig PIN-kod för inloggning så att ingen annan kan komma åt kontot och se konfidentiell information.

"Appen ligger i linje med vår växande mobila strategi, som är fokuserad på att ge användarna den bästa möjliga upplevelsen på alla skärmstorlekar och enheter", säger Bergby. "Vår vision har alltid varit att vara en lärande plattform för alla lärare och elever, oavsett vilken hårdvara eller mjukvara de använder."

För att se en demo av appen, klicka här.

 

 

Aktiviteter Video Kontakta oss