Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

All undervisning kopplas till itslearning

Joachim Johansson är lärare på El- och energiprogrammet på De la GardieGymnasiet i Lidköping. Han har använt itslearning sedan 2010 och blev under 2013 utsett till månadens användare tack vare sin pedagogiska undervisning.

Hur underlättar itslearning för dig och dina elever?

"Genom att skapa struktur underlättar jag för eleverna. itslearning är ett jättebra verktyg för struktur i eftersom det är lätt att navigera. Med hjälp av itslearning får eleverna ordning på uppgifter de ska göra och mycket annat", säger Joachim.

Hur skapar du struktur till eleverna?

Inne i kurserna använder jag mappar för att bygga upp struktur och sedan använder jag även planeraren till viss del. Det är också bra att eleverna kan prenumerera på kalendern och koppla den till sin iCalendar i läsplattan. På så sätt är de ständigt uppdaterade kring vad som händer.

Hur använder du itslearning i ditt dagliga arbete?

"Jag kopplar all min undervisning till itslearning och bedriver egentligen inget arbete alls utanför lärplattformen", säger Joachim.
Joachim lägger upp en uppgift och eleverna får besvara uppgiften genom att lägga in en bild på installationen i itslearning med en beskrivning på utfört arbete. Det genomförs även teoretiska testerna och uppgifter i itslearning. Allt bedöms och kopplas sedan till bedömningsöversikten. Där får Joachim och eleverna en bra överblick över hur de ligger till. 

Vad säger andra lärare om användandet av itslearning?

"Den har varit väldigt god. Det är viktigt för oss att eleverna känner igen sig oavsett lärare och ämne. Det ger en trygghet i sig. På skolan finns det ett antal lärspridare, och vi arbetar mycket tillsammans för att sprida användandet av itslearning", berättar Joachim.
De la Gardiegymnasiet brukar även anordna olika lärtillfällen där de utbildar lärare och elever i itslearning. Ansvaret ska inte ligga på enskilda lärare. Så responsen är väldigt positiv från lärare och elever i stort.

Ser du några effekter av att använda itslearning på skolan?

"En skillnad är att eleverna får uppgifter gjorda i tid. Allt blir så synligt för eleverna och lärarna behöver inte påminna dem. Det sker per automatik", säger Joachim.

Vad tycker du är det bästa med itslearning?

Jag tycker det är viktigt att utgå från eleven, och med itslearning får alla elever chans till lika förutsättningar, säger Joachim. 

Aktiviteter Video Kontakta oss