Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Åtkomst överrallt med itslearnings plattform

På vilket sätt har itslearning underlättat det administrativa arbetet för lärarna?

Vi sparar tid dels genom att effektivisera hanteringen av information ut mot eleverna och genom att samarbeta mer med varandra, säger Johanna Wilhelmsson som arbetar som gymnasielärare på Njudungsgymnasiet i Vetlanda.

Lärarna lägger upp allt material på itslearning så att eleverna hittar allt på ett och samma ställe. Det sparar tid för dem genom att alla vet var man ska gå för att hitta information. Ingen behöver längre ägna tid till att leta efter olika dokument. I skolan arbetar lärarna i arbetslag där de tillsammans skapar kurser istället för att separat skapa en kurs. Nu kommer alla åt varandras material! 

"Att itslearning är en webbaserad tjänst som man kommer åt oavsett var man befinner sig underlättar också vårt arbete. Allt som behövs är en internetuppkoppling", berättar Johanna.

Hur hjälper ni eleverna att strukturera sina studier?

"Vi har skapat individuella mappar åt varje elev där de till exempel kan hitta bedömningsmatrisen. På ett och samma ställe kan eleven hitta studiematerial, resultat och återkoppling. Ibland hinner vi inte med att ge muntlig utförlig återkoppling till alla elever, då kan man hänvisa till itslearning där de hittar mer utförliga bedömningar" säger Johanna. 

Hur använder ni itslearning även i den formativa bedömningen?

Eleverna kan under hela kursens gång gå in i sina mappar och se hur de ligger till i förhållande till kunskapskraven. Kristina lägger oftast in återkopplingen direkt i uppgiften och informerar där vad eleven uppnått för kunskapskrav. Detta gör att eleven hela tiden kan känna sig uppdaterad kring sin egen studieutveckling.

Vad är det bästa med itslearning?

"Helheten är det bästa, med kursfunktionen i centrum. Det är jättebra att man kan använda itslearning till så mycket. Det går att lägga upp många typer av material som dokument, länkar, bilder, uppgifter, tester osv. Det finns till och med mail i itslearning", säger Johanna.

Aktiviteter Video Kontakta oss