Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Kreativitet i itslearning inspirerar studenter

Elin Måge är språklärare vid Risenga skole i Asker, Norge, och hon är känd för att vara beroende av itslearning. Hon uppdaterar itslearning dagligen, och ser även till att hennes kolleger kan dra nytta av det hon producerar.

 

"Jag är beroende av itslearning”, erkänner Elin.

Testa och misslyckas

Utmärkelse

Elin tilldelades en utmärkelse för sitt arbete i kategorin Creative use of itslearning vid konferensen Del & bruk (Dela & använd) i Norge 2010.

På grund av hennes intresse för att använda ICT i sin undervisning betraktas Elin som en ovärderlig resurs av sina kollegor – och hon är inte rädd för att experimentera med de många redskap och möjligheter som itslearning ger lärare.

"Det handlar i stor utsträckning om att testa och misslyckas. Ibland fungerar det som jag har förväntat mig, ibland inte”, säger hon. "Jag bad mina elever skriva en dikt en gång, och de började skriva kärleksdikter till varandra genom itslearning, vilket gjorde att pinsamma situationer uppstod i klassrummet."

Men många av hennes ansträngningar har varit väldigt framgångsrika – det har gett såväl engagerade elever som förbättrat resultaten av undervisningen. Elin har nyligen börjat använda diskussioner i språklektionerna. Hon skapade till exempel nyligen en uppgift där hon bad eleverna att skriva en berättelse om en bilolycka och skicka in sina berättelser i en diskussionstråd. Det gör att alla elever kan se vad de andra har skrivit och kan bedöma varandras bidrag.

Upptäck nya möjligheter

Elin har sina egna metoder för att skapa intresse och motivera eleverna att logga in på inlärningsplattformen. Genom att till exempel lägga till videofilmer, musik, spel och bilder ökar elevernas motivation att använda itslearning – och eleverna kan besöka hennes mappar för de vet att de hittar relevanta och underhållande resurser där.

"Jag vill testa nya saker med mina elever och jag vill utforska de möjligheter som itslearning erbjuder mig som lärare. Men man behöver inte skapa allt på egen hand. Du kan även använda innehåll som andra har producerat och lägga till detta som länkar i itslearning. Jag är ständigt på jakt efter användbara länkar till andra webbplatser”, säger Elin.

De bilder som hon publicerar från dagliga klassrumssituationer eller resor är extra populära. Bilderna hjälper till att skapa en god miljö i klassrummet, och inspirerar samtidigt eleverna att logga in och se sig själva och sina vänner. Jämfört med öppna webbplatser är bilder som publiceras i itslearning säkrare eftersom man måste logga in för att se dem – och lärarna kan bestämma vem som får tillgång till dem.

Dela resurser med andra lärare

Elin uppdaterar itslearning dagligen och delar med sig av det hon har. "Jag tycker verkligen om att dela mina filer med andra. I deltagarlistan på mina kurser kan jag se att enormt många lärare besöker mina sidor, vilket jag verkligen tycker är jätteroligt!" Det gör vi också.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss