Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Lärarintervju: Koos Van 't Hul

Det här blogginlägget är det senaste i vår serie där vi visar hur lärare använder itslearning. I denna serie talar vi med lärare som använder itslearning aktivt i sin undervisning. Vi ställer samma sex frågor till alla lärare och blir alltid lika förvånade (och glada) över variationen i deras svar. Det visar att itslearning har något att erbjuda alla lärare och stödjer inlärningsprocessen på en rad olika sätt.

Van 't Hul: ”En inlärningsplattform för ut inlärningen utanför klassrummets väggar.”


I denna intervju talar vi med Koos Van 't Hul, lärare i engelska som andraspråk på Griftland College i Nederländerna. Skolan har bara använt itslearning en kort period, men Koos använder det redan aktivt i sin undervisning.

Koos talar om sina favoritfunktioner i itslearning och hur inlärningsplattformar ändrar den moderna lärarens roll. Han nämner förbättrad kommunikation mellan lärare och elev och att läromaterialet alltid finns tillgängligt var och när som helst som de främsta fördelarna med itslearning.

”Jag är ganska bunden till vår nuvarande inlärningsplattform och använder den i alla mina klasser. Jag använder nog itslearning 60 % av min tid i skolan”, säger han.

Hur länge har du använt itslearning?

I vår skola har vi använt itslearning sedan april 2013, så vi håller fortfarande på att lära oss gränssnittet och funktionerna som plattformen kan erbjuda.

Jag har stor erfarenhet av en annan inlärningsplattform, Teletop. Vi har använt den i mer än sex år, och den har onekligen en del brister. Jag är förbluffad över verktygen som itslearning erbjuder och tycker om att gränssnittet är så användarvänligt.

Vilken är din favoritfunktion i itslearning?

Jag har ju inte använt itslearning så länge, men en av funktionerna som jag verkligen uppskattar är itslearnings tilläggsbibliotek. När vi valde itslearning som vår framtida inlärningsplattform var tilläggsbiblioteket en av de avgörande faktorerna. Även integrationen med Office 365 var viktig.

På vilket sätt har du hjälp av itslearning i din undervisning?

En inlärningsplattform erbjuder en helt ny dimension inom undervisning, framför allt på gymnasienivå. Den underlättar kommunikationen med eleverna och möjliggör en dynamisk inlärningsmiljö. Jag tycker om att jag kan göra ”live”- information tillgänglig för eleverna. Det förbättrar dynamiken inom undervisningen, men gör också att eleverna snabbare får och använder feedback.

På vilket sätt hjälper itslearning dina elever?

En undersökning i vår skola visade att 80 % av eleverna som använder itslearning värdesätter e-postfunktionen, medan omkring 70 % använder planeraren och tycker om den digitala inlämningsfunktionen. De uppskattar också att de har tillgång till en stor del av utbildningsmaterialet hemifrån, där de lätt kommer åt den.

Hur skulle du jämföra undervisning med en inlärningsplattform med undervisning utan?

Undervisning utan en inlärningsplattform är begränsad till klassrumsmiljön. Genom att använda en inlärningsplattform tar man inlärningen utanför klassrummet och möjliggör en effektivare användning av Internet som inlärningskälla. I framtiden tror jag att användningen av Internet och digitala resurser kommer att spela en viktig roll inom modern undervisning.

Hur mycket använder du itslearning?

Jag är ganska bunden till vår nuvarande inlärningsplattform och använder den i alla mina klasser. Jag använder nog itslearning 60 % av min tid i skolan. Jag tror att jag kommer att lägga ännu mer tid på itslearning eftersom vi kommer att använda det både som en inlärningsmiljö för våra elever och som en utgångspunkt för vårt intranät.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss