Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Pedagogik, kommunikation och bedömning

”itslearning representerar modern pedagogik och är ett alternativt läromedel som synliggör lärandeprocessen.”

Som gymnasiechef för Landskrona stad använder Christian itslearning mest till att kommunicera med kollegor och anställda i kommunen.

Christian tycker också att det är bra att få en samlad överblick och känner trygghet i att alla inom gymnasieskolan använder samma lösning. I Landskrona har alla elever tillgång till en dator. Christian berättar att kommunen på sikt vill vi införa en 1:1 lösning.

Tydligare kunskapskrav

Många lärare använder itslearning till kommunikation, planering och bedömning. De bygger upp sina kurser i itslearning och har digitaliserat kursplanen vilket har gjort kopplingen till kunskapskraven mycket tydligare för eleverna. itslearning skapar också möjligheter till en bättre dialog mellan pedagogerna.

Flexibel undervisning

"itslearning är inte bara ett digitalt verktyg som moderniserar pedagogiken och lärandeprocessen utan också en representant för ett nytt förhållningssätt. Det finns ett krav på digitalisering där lärandet ska pågå hela tiden", säger Christian. Lärplattformen finns ständigt närvarande vilket leder till en mer flexibel undervisning. Man blir inte lika beroende av skolan som plats och schemat som tid.

"På sikt tror vi att itslearning kommer att bidra till en ökad måluppfyllelse – att fler elever når sina mål och uppfyller resultaten. Jag ser mycket positiva effekter med att synliggöra lärandet. Visar och berättar vi för eleverna hur de ligger till och hur de kan göra för att utvecklas så blir de bättre. itslearning hjälper till med synliggörandet och är en bidragande orsak till bättre resultat", avslutar Christian.

Ladda ner PDF

Fler framgångshistorier

Läs om hur Djäkneparkskolan arbetar med itslearnings lärplattform.

Aktiviteter Video Kontakta oss