Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Med iOS 6 minskar uppladdningstiderna för itslearnings användare

Nu är det mycket lättare att använda itslearning på iPaden. Att ladda upp material till itslearning från mobila enheter som har den senaste versionen av iOS, gör du enkelt. Du behöver bara peka på skärmen.

I och med uppdateringen till iOS 6, som nu går att ladda ner, så kan alla användare av itslearning ladda upp mediafiler direkt från mobila enheter såsom iPad, iPod Touch och iPhone. Detta var inte möjligt tidigare.

Direkt uppladdning till itslearning

Apples nya operativsystem förbättrar användarupplevelsen av itslearning i och med att det blir mycket enklare att ladda upp material till itslearning, säger Morten Fahlvik, Market Researcher på itslearning.

Tidigare var det mer komplicerat att flytta material från en enhet med iOS. Först var man tvungen att flytta bilder och videor som sparats i kamerarullen till en dator. Därefter kunde de flyttas vidare till itslearning. Med iOS 6 kan man flytta materialet direkt till itslearning istället.

Med iOS 6 kan användare dessutom välja bilder och videor direkt från kamerarullen under tiden man arbetar med itslearning. Material kan laddas upp i innehållsblock eller bifogas i uppgifter och meddelanden.

"Detta är goda nyheter för itslearnings användare", fortsätter Morten.

“Den viktigaste förbättringen för itslearninganvändare är att webbläsaren Safari kan nå kamerarullen direkt så att videor och bilder kan laddas upp till itslearning", förklarar Morten. 

“I iOS 5 och tidigare, hade vi varit tvungna att bygga en iOS app för att det skulle vara möjligt att ladda upp kamerarullens videor och bilder. Det är så Facebook har gjort. Så vad Apple nu har gjort i och med iOS 6 är att de har förstärkt Safari appen och gjort det möjligt att nå kamerarullen, vilket är jättebra för användare av itslearning.

Skärmdumpar - Ett sätt att dela med sig av sitt arbete 

Att importera bilder och videor till kamerarullen är densamma i iOS 6. Appar såsom kameran och andra fotoappar exporterar bilderna till kamerarullen. Användarna kan även ta skärmdumpar i applikationer som inte kan exportera till kamerarullen genom att klicka på power- och hemknappen samtidigt.

Morten beskriver ett verkligt exempel. En student arbetar med Pages på en iPad och vill ha lite kommentarer kring sidlayouten. Studenten tar en skärmdump, laddar upp den från sin kamerarulle och bifogar den till en uppgift eller ett meddelande. Läraren granskar skärmdumpen och ger återkoppling. 

Morten uppmanar alla användare av itslearning att uppdatera sin Apple mobilenhet till iOS 6. För mer information om uppdateringar till Safari i iOS 6, gå till http://www.apple.com/ios/whats-new/#safari.

"Exemplen i den här artikeln visar på hur förändringarna i iOS gagnar itslearninganvändarna. Dessutom kommer framtida uppdateringar av itslearning att förbättra upplevelsen för användare av iOS-enheter ytterligare", avslutar Morten

 

Klassrumsexempel som belyser fördelarna med iOS 6

Nedan följer två praktiska exempel på när iOS 6 underlättar för itslearninganvändare som använder Apples mobila enheter.

Exempel 1: Att svara på en uppgift genom att ladda upp en video

Eleverna tilldelas en uppgift

Vad är bra service? Vad är teknisk service och vad är personlig service?

Gruppen ska visa exempel på bra och dålig service (både teknisk och personlig service).  Disskutera och skapa situationer där ni kan uppleva både bra och dålig service. Välj tre exempel av varje och presentera dem för klassen genom att spela in en video.

Eleverna löser uppgiften genom att använda iOS 6.

En grupp elever väljer att genomföra uppgiften genom att spela in en video med iPaden. Videon skapas genom att använda iMovie appen. När videon är klar, laddar en av eleverna upp videon som en bilaga till svaret på uppgiften. Nu kan läraren logga in till itslearning på en dator och se videon och ge återkoppling.

Följande video visar hur man laddar upp en video i iOS 6: (Obs: på engelska)

Exempel 2: Att bifoga en bild till en uppgift

Eleverna tilldelas en uppgift

Eleverna har under sin utflykt använt kameran i en iPod touch och tagit bilder. Bilder som kommer att vara en del av svaret på uppgiften.

Läraren hade gett eleverna i uppgift att ta bilder på blommor för att se var de växer. Meningen var alltså inte att plocka en blomma, utan låta den leva.

Eleverna löser uppgiften genom att använda iOS 6.

I svaret på uppgiften beskriver eleverna var de hittade blomman/var fotot tagits, laddar sedan upp fotot och bifogar det till svaret direkt från deras iPod touch.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss