Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Mjukvaruuppdatering 17 november 2011

itslearning uppdaterades den 17 november 2011. Den här gången har vi uppdaterat utseendet och känslan, men vi har även andra nyheter. Förutom den uppfräschade designen, kan studenter och deras handledare nu ta del av viktig information genom den nya personprofilen. itslearning stödjer även ett nytt språk och har intressanta nya integrerade delar.

itslearning har ett nytt utseende!

Du har förmodligen sett de nya färgerna, symbolerna och menyerna redan? Läs allt om den nya designen i den här artikeln.

 

Få tillgång till information genom personens profil

Till alla elever/studenter: Dina utvärderingar är nu endast ett klick bort. Innan den här uppdateringen fick du ange varje kurs för att se dina utvärderingar. Nu kan du bara klicka på ditt namn i den personliga menyn för att se dina utvärderingar, din närvaro och kommentarer om uppförande.

 

Se dina relationer till andra användare

När du klickar på en annan persons namn – till exempel i en kurslista eller uppgiftsöversikt – öppnas den personens profil. För att det ska vara enklare att särskilja användare visar profilen nu alla gemensamma kurser, och hur ni är relaterade till varandra. Till exempel: "Frank Beck är din lärare på följande kurser: Historia och Engelska".

Nytt språk: Brasiliansk portugisiska

Olá Brasil! Vårt språkpaket inkluderar nu även brasiliansk portugisiska. För att ändra itslearning gränssnittsspråk, gå till Mina inställningar >> Anpassa itslearning. Vi stödjer nu brittisk engelska, amerikansk engelska, franska, tyska, spanska, italienska, holländska, norska (bokmål och nynorska), svenska och danska.

 

Diskussioner

För att göra det enklare att följa diskussioner, nya poster och trådar kommer ett meddelande nu att visas i innehållsblocket.


 

Närvaroändringslogg

Lärare kan nu se närvaroändringsloggen. Tidigare var den här informationen endast tillgänglig för mentorer och huvudlärare. Du hittar loggen i Status och uppföljning >> Närvaro >> Rapporter >> Terminsrapport.

Förbättrad App Library

Nytt och förbättrad App Library: itslearnings App Library innehåller en rad olika undervisnings- och inlärningsappar, gratis och mot betalning, som lärareanvänder för att förbättra undervisningen. Tack vare ett öppet system som liknar Apples App Store gör itslearnings App Library att vem som helst, privatperson eller företag, enkelt kan utveckla och lägga upp en app i biblioteket utan kostnad.


 

CAS-support

CAS (Central Authentication Service), ursprungligen ett verifieringssystem som skapats av Yale University för att tillhandahålla ett tillförlitligt sätt för applikationer att verifiera användare, stöds nu i itslearning. Läs mer om CAS. Den här tjänsten kan aktiveras vid förfrågan.

Entree-stöd

Entree är ett verifieringssystem som skapats av Kennisnet för att tillhandahålla ett tillförlitligt sätt för en applikation att verifiera en användare. Det används i Nederländerna och stöds av mer än 40 innehållsleverantörer. itslearning kommer att agera som en s.k. ”Entree identity provider” så att användare får tillgång till tredje parts innehåll efter att ha verifierats i itslearning. Den här tjänsten kan aktiveras vid förfrågan.

Rättelser

I den här versionen har vi gjort mer än 50 justeringar. Läs det här dokumentet för att få veta mer (endast engelska).

Releasewebinar

16 comments (Add your own)

1. Jürgen G-sson wrote:
skulle vilja att ni ändrar till baka till det gamla. jag hade precis hittat rätt i läroplattformen och då ändrar ni. varför gör ni om sidorna så? är det inte bättre att dem som använder sidorna kan känna sig trygga med det som är och att det inte rörs till så mycket som jag tycker att ni har gjort. jag börjar snart att bli less på alla sidor som ändrar t ex information panelen från höger sida till vänster sida. jag vill ha kontroll på det jag vill hitta och inte börja leta efter den där informations panelen som man då t ex har flyttat.

November 17, 2011 @ 10:16 PM

2. Matteus Magnusson wrote:
Strukturen på sidan är fortfarande densamma, du kan hitta allt precis där det var innan. Om hemsidor inte hade uppdaterat sig för att bli bättre hade vi fortande haft hemsidor som var svåra att hitta i, såg väldigt trista och stela ut, man skulle inte kunna göra så mycket i dem heller. Du kanske skulle vilje gå tillbaka till 90-talets hemsidor? :P Jag är lite trött på alla som klagar på förändringar, visst för ofta och det blir jobbigt, men jag har använt systemet i snart 5år och det här är den enda stora förändringen i utseende och då ändrade de inte ens strukturen. Allting kommer alltid att förändras, det kallas utveckling eller evolution. Det tar alltid en stund för folk att anpassa sig, men det brukar vara så att efter en vecka eller två är de mycket nöjdare med systemet än vad de var innan? Ska man då låta konservatister stoppa utvecklingen för att de inte är nöjda i början?

November 17, 2011 @ 10:37 PM

3. Ylva wrote:
Snyggt! Bra jobbat med gränssnittet! Har inte hunnit testa så mycket men hoppas på att ni också tittat på betygsboken. Att kunna ändra ordning och ta bort mystiska genomsnitt är ett viktigt önskemål från oss i Sundsvall! mvh Ylva

November 17, 2011 @ 10:41 PM

4. G wrote:
Det ser snyggare ut, men det absolut bästa är nog att det nu går att justera bredden på mapp-trädet. Tillägget av en favorit-funktion vilken medger snabb tillgång till mappar och filer som man använder ofta är också ett mycket trevligt tillägg. Mycket bra!

November 17, 2011 @ 10:55 PM

5. Sofia Bengtsson wrote:
Jag loggade in via min mobil (android) och när jag kommer till min kursplattform så kan jag endast se halva sidan. Det vill säga jag kan inte alls komma åt den information som finns till höger på sidan. Detta har jag alltså aldrig haft problem med tidigare utan har alltid kunnat se hela sidan.

November 18, 2011 @ 1:15 AM

6. Krisitan wrote:
När kan vi förvänta oss en iOS-app till Itslearning?

November 18, 2011 @ 3:50 AM

7. Bettina wrote:
USCH! Tråkigt gränssnitt! Som att gå tillbaka 10 år i tiden till en gammal windows-filhanterare! Synd om alla användare som INTE är tekniskt intresserade men som behöver ett vänligare gränssnitt! VArför har ni inte tittat på någrqa av de digitala plattformerna som många ungdomar använder utanför skolan och lutat är lite åt detta hållet när det gäller att skapa en KREATIV och ANVÄNDARVÄNLIG arbetsmiljö????

November 18, 2011 @ 9:47 AM

8. Maj wrote:
Trevligt med nya It's Learning. Det ser bra ut. Skulle ha utvecklingssamtal nu första morgon med nya It's Learning men det var absolut inget problem. Lite schyssta nya funktioner också som dra-släppa ☺

November 18, 2011 @ 10:27 AM

9. Magnus Ehinger wrote:
Vill gratulera er till den nya, fräscha layouten! Den gamla började faktiskt kännas lite mossig...

November 18, 2011 @ 11:55 AM

10. Robin Bard wrote:
När kommer ni släppa en iphone app för itslearning? Eller iaf ett gränssnitt som fungerar bra på mobiler?

November 18, 2011 @ 3:43 PM

11. tjej wrote:
kan inte längre logga in! :(

November 22, 2011 @ 7:10 PM

12. P K wrote:
Samma gamla kärna, nytt utseende. Utseendet är väl helt ok, inte så värst fräscht för 2011 men det funkar iaf bättre än det gamla utseendet. Vad som är förvånande att ytterst få nya funktioner har lagts till som FÖRBÄTTRAR själva plattformen (det är ju därför vi använder den, inte för att den är snygg eller ful). Är grymt besviken på att bristande funktionalitet inte åtgärdats, "Course notifications" / "Diskussioner" är samma gamla s*** och funkar inte bättre för att ett nytt utseende lagts på! Att brasiliansk portugisiska lagts till som språk berör inte 99.9% av den svenska användarbasen, så jag förstår inte varför det är en "nyhet" för oss.. Och vem är det som använder App Library? Visst verkar vara en kul grejj, men är den verkligen nödvändig? Fokusera på att fixa nuvarande problem och flaskhalsar, ser er omkring lite Its Learning, och ta inspiration av andras modeller, er verkar inte funka, eller sparka era utvecklare/designers, de vet tydligen inte vad de sysslar med! Tycker bara att det är synd att vår högskola använder ett så dåligt system, ni får fixa till det och bevisa mig/oss fel! - Sur MAH student

November 23, 2011 @ 12:53 AM

13. Lars-Erik Jörgensen wrote:
Hej Gillar nya ITsL. Dock har vi haft problem med de lärare som loggar in via IE. De får oftast logga in två ggr då explorer hänger sig första gången när de försöker logga in. Jag själv använder andra läsare och har inte ngt problem där.

November 23, 2011 @ 5:49 PM

14. Martin wrote:
Bra ändringar, man har bättre översikt över delarna efter ändringen. Ett önskemål som jag hoppas ni realiserar väldigt snart: när man skriver ett nytt inlägg i en tråd i ett diskussionsforum, visa då nedanför inmatningsrutan och knapparna de tidigare inläggen i den tråden i omvänd ordning. Det är ofta så att man vill svara på det som skrevs sist men utan att klistra in en kopia av den texten i sitt meddelande. Då är det bra att se det tidigare meddelandet medan man skriver. Den funktionen har väldigt många stora forumplattformar på internet. Hoppas ni också lägger in det. Ett andra önskemål är ni skapar en smart, kompakt "övervakningspanel". På kurser där man handleder olika grupper som har var sitt eget diskussionsforum så skulle det vara smidigt kunna skräddarsy en lista med forumtitlar + siffra för antal olästa meddelanden. Kanske kunde man högerklicka på ett forum i vänsterspalten och välja ett kommande (typ, lägg till "notifikationslista"). En separat sida har sen listan över alla forum man lagt till. Kanske grupperade efter kurs. Helst så kompakt att man kan ha överblick över ett stort antal olika forum utan att behöva scrolla runt eller byta sida. Det skulle vara en enorm tidsbesparing att kunna ha det som startsida när man loggar in på It's Learning.

November 30, 2011 @ 8:26 PM

15. Martin wrote:
Ett tredje önskemål: jag vill kunna lägga till en hel lista med användare på en kurssida genom att klistra in alla deras studentmailadresser i en ruta. I nuläget måste jag söka fram dom en och en. Jag vet att det finns en funktion kopplad till kurskod men det är alltid så fluktuerande i början av terminen. Listor över mejladresser för alla på kursen har jag tillgång till på vårt intranät så det skulle vara en riktig tidsbesparing att bara kunna klistra in därifrån.

November 30, 2011 @ 8:30 PM

16. Martin wrote:
Ett fjärde önskemål (sista nu, jag lovar): anta att jag har lagt upp en pdf-fil i en undermapp till en kurs. Jag kan dra och släppa den till en annan mapp. Då flyttas den. Lägg till stöd för drag and copy när jag håller inne ctrl och drar och släpper. Eller lägg till något annat sätt att snabbt skapa en av filen i samma mapp och jag sen kan flytta genom dra och släpp.

November 30, 2011 @ 8:32 PM

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss