Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Mjukvaruuppdatering den 9 februari 2012

itslearning uppdaterades den 9 februari 2012. Den här gången har vi fokuserat på förbättringar som kommer att underlätta lärarnas arbete. Vi har förbättrat kalendern och bedömningsöversikten, förändrat några av innehållsblocken, släppt en ny version av redigeraren och mycket mer.

Innehåll

Se filmen nedan för en sammanfattning av denna artikel.

Förbättrad ny design

I den förra produktreleasen gjorde vi en omfattande uppdatering av utseendet och känslan. Nu har vi förbättrad dem ytterligare. Temana Intermediate, Animal misfits och Space finns nu i två versioner: den ena med text i den översta menyn och den andra med enbart ikoner. Det gör det lättare för lärare att skräddarsy teman för olika åldersgrupper.

Vi har också introducerat ett helt nytt tema, Summersky, som i grund och botten är en annan version av itslearnings standardskal.

 

 

 

Nytt platssparande block för nyhetsinnehåll

Vi introducerar en ny version av nyhetsinnehållsblocket. Det nya blocket är mer kompakt och har ett mindre typsnitt.

 

 

Förbättrat block med kursförteckningsinnehåll

Nu är det lättare att hålla sig à jour med allt som händer i de egna kurserna tack vare flera nya funktioner i blocket med kursförteckningsinnehåll. Nu kan man se hur många ändringar som gjorts sedan man senast besökte kursen (den orangea droppen) och även vilka kurser som har nya meddelanden på anslagstavlan (grå ikon).

 

 

 

Inbäddat externt innehåll på sidor

Och så en funktion som vi vet att många som skapar sidor har väntat på: nu kan man bädda in externt innehåll från tjänster som YouTube och Slideshare direkt från blocken med rikt innehåll in på olika sidor. Leta efter den nya knappen "Source" i redigeraren när du lägger till eller redigerar rikt innehåll.

 

 

Bättre översikt i bedömningsöversikten

Bedömningsöversikten, d.v.s. betygsboken, har uppdaterats med fyra efterlängtade funktioner:

Kategorier

Man kan ha olika typer av bedömningar i en enstaka kurs, som t.ex. av läxor, grupparbeten, skolarbeten och prov. Dessa uppgifter kan nu grupperas ihop och bilda en kategori (man kan naturligtvis skapa egna kategorier). Det innebär att man kan filtrera sina bedömningsöversikter efter kategori för att få en bättre översikt och även bedöma bedömningar olika i individuella kategorier.

 

Lägga till termer och kategorier direkt i nya element

Nu kan man välja en term och kategori när man lägger till prov och uppgifter.

Kolumnrubrikerna syns alltid

Kolumnrubrikerna i bedömningsöversikten syns nu alltid längst upp, även när man bläddrar genom en lång deltagarlista.

Förbättrat inmatningsfält för rättning

En ny autoifyllningsfunktion gör att man snabbare kan skriva in ett betyg eller en bedömning när man rättar uppgifter. När man öppnar bedömningen kommer itslearning att föreslå en bedömning så snart man skriver in den första bokstaven eller siffran. Det är särskilt praktiskt när man använder en bedömningsskala med många alternativ.

 

 

 

Nya version av rtf-redigeraren

Nu finns det en helt ny version av rtf-redigeraren. De nya ikonerna och färgerna ger den ett modernare utseende, men redigeraren fungerar på exakt samma sätt som förut.

 

 

 

Förbättrad kalender med resursbokning och iCal-support

Dessa två nya funktioner kommer att förbättra kalendern för alla våra användare.

Resursbokning

Administratörerna kan nu skapa en resurslista – som t.ex. rum, kameror, datorer och smartboards – och låta andra användare boka dem direkt genom sina kalendrar.

OBS! Vi har beslutat oss för att lansera denna funktion som en begränsad betaversion, som endast är tillgänglig för utvalda webbplatser. Låter det intressant? Läs mer om betaprogrammet och hur man går med i det på http://info.itslearning.net/ResourceBeta.html.

 

 

iCal-support

Använder du en Mac, en iPhone, Microsoft Outlook eller någon annan enhet som stödjer iCal? I så fall kan du prenumerera på kalenderaktiviteter genom ett iCal-flöde. Klicka på länken Subscribe i innehållsblocket Activities.

Läs mer om iCal på Wikipedia.

 

 

Mer information för lärare i den personliga profilen

Kurslärare har nu tillgång till sammanställd information i den personliga profilen. Det innebär helt enkelt att de nu kan se en hel lista över uppgifter, närvarorapporter och beteenderapporter för varje elev – inklusive bedömningar och rapporter från andra ämneslärare – när de klickar på en elevs personliga profil. Man måste ha registrerat sig som lärare till eleven i fråga i minst en kurs för att se denna information.

 

 

  • Vilken information kan andra användare se i lärarens profil? Läs om det i ämnet personlig profil i itslearnings hjälpsektion.

 

Skicka meddelanden när du uppdaterar ett element

Har du någonsin upptäckt ett fel på en sida, i ett meddelande, i en uppgift eller i ett prov och varit tvungen att informera alla om att du gjort en ändring? Nu kan man skicka meddelanden automatiskt när man gör en ändring. Det är inte någon standardinställning (eftersom folk inte vill bombarderas med meddelanden om varenda liten ändring), så man måste ta bort krysset i rutan "Minor edit" innan man sparar ändringen. itslearning kommer då att sköta resten.

 

I element med autosparningsfunktion, som Pages, finns det en knapp vid namn Notify about changes:

 

 

Rättelser

I den här versionen har vi gjort mer än 100 åtgärder. Läs det här dokumentet för att läsa om de viktigaste (endast på engelska).

11 comments (Add your own)

1. wrote:

February 10, 2012 @ 8:19 AM

2. Simon Rask wrote:
Hejs vejs Påminnelse om uppdateringar borde finnas kvar även om jag går in på en diskussion. Ibland läser jag inte alla nya kommentarer utan lämnar några. Då skulle jag fortfarande vilja ha kvar påminnelsen om de olästa kommentarerna. Vänliga hälsningar Simon Google... Hejs vejs Reminder of updates should be around even if I go into a discussion. Sometimes I read not all the new comments without leaving any. Then I would still like to keep the reminder of unread comments. Best regards Simon

February 10, 2012 @ 12:56 PM

3. wrote:

February 10, 2012 @ 4:26 PM

4. Elias hazare wrote:

February 17, 2012 @ 12:10 PM

5. wrote:

February 17, 2012 @ 12:34 PM

6. wrote:

February 17, 2012 @ 5:25 PM

7. Shutriys wrote:
I'm quite new to cmeomnting and noticed that a lot of your other readers have different avatars. How I can change mine? Is it possible to put a custom one?

February 21, 2012 @ 8:12 AM

8. lvztunq wrote:
DSdw5Y qwsqbyqssdpx

February 28, 2012 @ 7:35 PM

9. wrote:

June 28, 2012 @ 9:22 AM

10. Tanshi wrote:
Felen e5terste5r fortfarande efsretom det tar tid att komma in till sin sida, blir utsle4ngd se5 jag fe5r he5lla pe5 flera ge5nger ff6r att komma in. Det ge5r att logga in sig men sen e4r det stopp, ff6rsf6ker igen och de5 kommer jag till oranga sidan de4r man skall trycka pe5 skriv inle4gg de5 blir jag utsle4ngd till inloggningen igen.Om jag kommer in se5 har jag lyckats skriva ett inle4gg och fe5tt in bilder sen sparar jag och de5 ff6rsvinner allt. Det tar 30 sekunder varje tryck. Ibland blir bilden en text iste4llet se5 jag fe5r ff6rsf6ka flera ge5nger och logga ut mig emellan och bf6rja om, se5 man lessnar pe5 att blogga ff6r det tar se5n tid. Det e4r inte bara jag som har dessa problem utan flera som jag pratat med och dom gav upp till slut och vi har nu en reservblogg och e4r re4dda att detta inte kommer att funka, och det e4r synd ff6r jag gillar erat upple4gg och man har fler mf6jligheter he4r till att fe5 en personlig sida.MVH wiper

September 29, 2013 @ 1:05 PM

11. online poker money wrote:
At last! Something clear I can understand. Thanks!

November 15, 2013 @ 7:22 AM

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss