Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Mjukvaruuppdatering oktober 2012

I den här uppdateringen är vi glada över att kunna presentera ett helt nytt testverktyg för yngre elever. Vi har även gjort användningen av Planeraren, läroplansmålen, iOS-enheter och registreringsverktyget enklare.

Nytt testverktyg för yngre elever

Nu är testverktyget även tillgängligt i gränssnittet för yngre elever. Det nya testverktyget är baserat på testverktyget i standardversionen. Det har tio frågetyper och ett användargränssnitt som gör det enkelt för yngre elever att göra test och få automatisk feedback. Ta en titt på videon för att se hur det fungerar.

Så här fungerar det: (på engelska)

Resultaten presenteras med så få detaljer som möjligt, men ändå med tydligt fokus på de två viktigaste aspekterna: poäng och resultat. Det presenteras på ett roligt sätt och visar resultatet för eleverna med hjälp av teckningar och animeringar. Användarna får visuella resultat med stjärnor, istället för enbart skriftliga som de kanske inte förstår. Korrekta eller delvis korrekta svar ger dem en guldstjärna, en tom stjärna innebär felaktigt svar. Läs mer om testverktyg för yngre elever.

Uppdatering av läroplansmålen

I den här uppdateringen presenteras läroplansmålen på ett nytt och förbättrat sätt. När man för muspekaren över ett läroplansmål visas en beskrivning.

Om ett element som har ett läroplansmål kopplat till sig flyttas till en annan kurs importeras läroplansmålen automatiskt till den nya kursen. Vi har även gjort det enklare att ta bort länkade läroplansmål.

Läs mer om läroplansmål i hjälpavsnittet.

Skriv ut dina registreringar

Sedan introduktionen i april har registreringsverktyget visat sig vara populärt, men många har efterfrågat möjligheten att skriva ut registreringarna. Med ett enda klick kan man nu öppna en utskriftsvänlig CSV-fil med alla registreringar. Även om det står "Visa i Excel" på knappen kan filen visas i alla program som kan öppna CSV-filer.

Vi har också gjort det möjligt för deltagare att redigera sina val efter att de har registrerat sig.

Läs mer om registreringar i hjälpavsnittet.

Mer kompakt Planerare

Tabellvyn i Planeraren har blivit bättre. Vyn har blivit mer kompakt med färre vita områden.

Tidigare visades inte medieobjekt i Planerarens tabellvy, men nu visas en etikett för att visa eleven att lektionen innehåller multimedia – t.ex. bilder, ljud, video och flash. Visste du att det är möjligt att flytta på lektioner, aktiviteter och resurser med funktionen ”dra och släpp”?

Har du råkat radera en lektion i Planeraren? En ny soptunneflik har lagts till i kurssoptunnan som en ”sista chans” för raderade element. Raderade element kan antingen återskapas eller raderas permanent.

Läs mer om Planeraren i hjälpavsnittet.

Kalender och lektioner

Det är nu möjligt att lägga till lektioner från ett schema. När lektioner läggs till i kalendern – antingen genom integration med schemaläggningsprogrammet eller manuellt – kan du nu använda dessa lektioner för att ange inlämningsdag för uppgifter. Man kan välja inlämningsdag genom att med datumväljaren markera de lektioner som ingår i kursen. Denna inlämningsdag uppdateras automatiskt om lektionen t.ex. flyttas till en annan dag.

Det är också möjligt att använda lektioner för att ange inlämningsdag för tester.

Bättre stöd för iOS

Vi ser en ökad användning av iOS-enheter bland våra användare (iOS är ett mobiloperativsystem som utvecklats och distribueras av Apple Inc. och som används för iPad, iPod och iPhone). Vårt mål är att itslearning-upplevelsen bör vara bra oavsett vilken enhet man använder. I den här uppdateringen har vi förbättrat användarupplevelsen för iOS-användare. iOS-användare kan nu dra nytta av alla fördelar med vår nya RTF-redigerare i större delen av itslearning. Dessutom kan iOS 6-användare ladda upp innehåll från sin kamera direkt med den inbyggda webbläsaren Safari.

Läs mer om möjligheterna i itslearning och iOS 6.

RTF-redigeraren

Våra iOS-användare har upplevt vissa problem när de har använt RTF-redigeraren. Vi har nu omformat de delar som innehåller RTF-redigeraren, så att mobila enheter öppnar redigeraren i ett popupfönster, vilket minskar problemet med att fokusera i textfältet.

Med den här förändringen blir RTF-redigeraren tillgänglig på iOS-enheter över hela plattformen, med undantag för Anteckningar, Undersökningar, Tester (skapa och redigera tester) och innehållsblock på infopanelen.

Hyvää Suomi! Türkiye Merhaba! Hola México!

Vi är glada över att kunna presentera två nya språk. Man kan nu använda såväl finska som turkiska användargränssnitt och hjälpavsnitt i itslearning. Dessutom finns en ny inställning för mexikanska standarder och format i Mina inställningar >> Anpassa itslearning.

Rättelser

Ett antal problem har korrigerats. Läs mer om de viktigaste ändringarna (pdf, endast på engelska).

13 comments (Add your own)

1. mats eriksson wrote:
Please add drag and drop function for files on for ex. desktop to course folder

October 5, 2012 @ 11:38 AM

2. johanna bergkvist wrote:

October 11, 2012 @ 6:28 PM

3. Magnus Kumlin wrote:
Bättre stöd för iOS men inte bra.... Varför använder ni inte WebDAV?

October 14, 2012 @ 11:55 PM

4. LennardhLennardh Nilsson wrote:
When will you get something that we can use for android?

October 15, 2012 @ 5:00 AM

5. wrote:

October 15, 2012 @ 6:23 PM

6. wrote:

October 23, 2012 @ 9:10 PM

7. wrote:

October 24, 2012 @ 5:51 PM

8. Ann-Sofie Johansson wrote:

October 29, 2012 @ 6:39 PM

9. wrote:

November 4, 2012 @ 12:54 PM

10. Vb wrote:
Varför är det bara Apple som styr allt. Vi som använder Android-mobiler vi vill oxå kunna använda its Learning på mobilen.

November 8, 2012 @ 12:33 PM

11. wrote:

December 4, 2012 @ 5:11 PM

12. wrote:

January 11, 2013 @ 6:03 PM

13. wrote:

January 22, 2013 @ 11:10 AM

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss