Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Ny generation itslearning-användare vid konferens

En ny våg av lärare invaderar norska skolor, och de anländer utrustade med datorer med itslearnings inlärningsplattform.

Andreas Larsstuen Nordeide är en av dem. Nordeide deltog vid itslearnings användarkonferens i april i år för att samla på sig så många tips och råd som möjligt att dela med sig av till sina kollegor på Tranevågens skola.

"En sak som är bra med itslearning är att systemet automatiskt samlar in den information jag behöver. Det tar tid att samla in information manuellt. Helt klart en av fördelarna med att använda ICT i klassrummet”, säger Andreas. "Hur mycket jag använder itslearning? Så mycket jag kan. När jag är på arbetet är jag ständigt inloggad på itslearning. Plattformen har många bra funktioner. Jag insåg väldigt snabbt att man kan arbeta hur mycket som helst med itslearning och ändå fortfarande lära sig nya saker”.

Andreas Larsstuen Nordeide ingår i den nya generationen itslearning-användare.

"Hälften av konferensdeltagarna är helt nya ansikten", berättar organisatören.

itslearnings nionde årliga norska användarkonferens omfattas av tre dagars utbyte av idéer, livliga diskussioner, återseende av gamla vänner och många och ivriga anteckningar. Konferensen lockade till sig över 300 lärare, kommunala it-rådgivare och rektorer från hela Norge.

Trond Skeie, vd för itslearning i Norge, berättar att ungefär hälften av deltagarna deltog för första gången. "Vi har en ny generation itslearning-användare i antågande, något vi ser som en väldigt positiv utveckling”, säger Skeie. "Det är oerhört positivt att så många väljer att återvända till konferensen samtidigt som det är väldigt kul att se så många nya ansikten”.

 

"Årets itslearning-användarkonferens blev en stor succé", säger Trond Skeie, vd för itslearning i Norge.

De nya användarna är ofta unga lärare som Nordeide. De arbetar aktivt med itslearning i sin undervisning och utbildar ofta i sin tur sina kollegor i itslearning, genom att vidareförmedla de tips och knep de själva har fått ta del av på konferensen.

Talarna fokuserar på innovation och ICT inom utbildning.

Konferensen, som gick av stapeln i Bergen den 15–18 april, startade med inspirerande föreläsningar av ledande tänkare på områdena innovation och användning av ICT i skolan.

Föreläsaren Jef Staes utmanade publiken med sitt ”röda apan”-koncept som uppmuntrar lärare att tänka utanför ramarna och att använda sig av sina intressen och unika förmågor på ett sätt som gagnar eleverna. ”Människor som inte använder sig av sina intressen och unika förmågor sätter krokben för sig själva”, säger Staes.

 

Holländaren Jef Staes utmanade publiken med sitt 3D-undervisningskoncept, som blir resultatet när lärare verkligen använder sig av det de själva är duktiga på och intresserade av i sin undervisning.

800 steg uppåt

Förutom idéforum om itslearning och ICT i klassrummet, erbjöd konferensen även populära gruppaktiviteter som stadsrundturer i Bergen och fotvandring längs stadens ökänt branta vandringsstig, Stoltzekleiven. Ett trettiotal deltagare trotsade det kalla, våta vädret och tog sig an den 800 steg långa trappan uppför berget. Komikern Bjarte Hjelmeland fick publiken att vika sig dubbel av skratt under en kvällsföreställning på konferensens andra dag.

 Tävlingsdeltagare tacklar Bergens ökänt branta vandringsstig Stoltzekleiven.

När de inte klättrade i berg eller njöt av den goda maten som serverades av Scandic Hotel, kunde deltagarna välja mellan över 30 olika sessioner med ämnen om allt från inlärningssätt till hur man lyckas med onlineundervisning.

Seminarier där deltagarna utbyter idéer och tankar med varandra är väldigt populära.

TeachMeet, ett nytt seminarium för i år där lärarna fick dela med sig av sina egna tips och idéer, var ett av de mest populära seminarierna. Skeie berättar att han hoppas kunna utöka konceptet inför nästa års konferens. ”Många tyckte att det var en bra idé.” "Det gav oss även möjlighet att få en inblick i deltagarnas kunskaper”, sade han.

På konferensens sista dag talade itslearnings produkt- och marknadschef John Arthur Berg om itslearnings framtid.

“Vi på itslearning är teknikoptimister. Vi tror att det vi gör leder utbildningen i rätt riktning. Samtidigt är det inte tekniken i sig som är viktig. Det är människorna och processerna som räknas”, säger Berg.


itslearnings produkt- och marknadschef John Arthur Berg berättar om itslearnings framtid.

Berg talade även om kommande uppdateringar inklusive planerna på att ta bort ramar från användargränssnittet och fortsätta att lägga fokus på att göra plattformen användbar på alla enheter, bland annat med hjälp av HTML 5, istället för att ta fram en itslearning-app.

itslearnings personal får bra betyg

Skeie berättar att han bara har fått positiv feedback från konferensdeltagarna. 75 procent svarade i ett formulär att de tänker komma tillbaka nästa år, och 25 procent hade inte bestämt sig.

”Det rådde inga tvivel om att konferensen var en stor framgång”, säger Skeie. ”Mycket tack vare itslearning-teamet." Konferensdeltagarna berättade att itslearnings medarbetare var vänliga och hjälpsamma.

”Jag är stolt mina medarbetares insatser och vad de har uppnått. Jag tror att alla tyckte att det var viktigt att göra sitt allra bästa. Om vi var osäkra på en fråga gjorde vi vårt bästa för att ta reda på svaret. Detta uppskattades verkligen av deltagarna. itslearnings medarbetare tog verkligen sina uppgifter på största allvar och det är helt fantastiskt”, säger Skeie.

Nästa år firar konferensen tioårsjubileum.

Nästa års konferens är redan bokad på Scandic Bergen City, samma plats som under de senaste fem åren. "Både itslearning och deltagarna är nöjda med hotellet", säger Skeie, och tillägger att han hoppas att det goda samarbetet ska fortsätta. Nästa år firar itslernings användarkonferens tioårsjubileum, och man planerar redan firandet även om Skeie låter meddela att inga detaljer kommer att avslöjas innan konferensen.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss