Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Ny kostnadsfri OS-undervisningsmodul från Bridgeman Education

En ny kostnadsfri undervisningsmodul från Bridgeman Education låter eleverna undersöka gamla OS-affischer och placera dem i ett historiskt och artistiskt sammanhang innan de skapar sina egna affischer för London 2012.

Inför OS i London 2012 har Bridgeman Education gått samman med det Olympiska museet för att lansera en gratis OS-undervisningsmodul.

Den aktuella, inbyggda undervisningsenheten hjälper både lärare och elever undersöka historien och budskapet bakom OS inför London 2012.

Genom att använda en tidslinje med gamla OS-affischer undersöker modulen hur konströrelserna har påverkat affischdesignen genom att beakta både det historiska och artistiska sammanhanget. Eleverna bjuds på en resa bakåt genom de olympiska spelens historia för att hämta inspiration innan de skapar sina egna affischdesigner för London 2012.

Vem är modulen till för?

  • Konstlärare, konsthistoriker och lärare som vill föra samman konst, sport, sociologi, politik och kulturhistoria.
  • Elever på 10–16 år som vill upptäcka och anamma historien bakom OS-affischerna och använda de tidigare influenserna för att skapa sina egna affischer för London 2012.
  • Alla lärare som vill ha en ämnesövergripande aktivitet för klassrumsundervisning inom konst, medborgarskap, idrottshistoria, geografi, design och teknologi samt franska (det finns en fransk version).

Du kommer åt den kostnadsfria OS-resursen genom att gå till www.bridgemaneducation.com och registrera dig för en gratis testversion.

Visste du att … det finns 370 000 digitala bilder att hämta via itslearning

Bridgeman Education ger prenumererande utbildningsinstitut tillgång till 370 000 digitala bilder av hög kvalitet – och itslearnings användare kan söka genom databasen och se och spara bilderna direkt från itslearnings plattform via applikationsbiblioteket.

Eftersom dolda skatter från privata samlingar och samtida konstnärer nu finns tillgängliga på Internet kan Bridgeman Educations bilder hjälpa lärare göra sin undervisning eller forskning ännu mer levande. Alla bilder är copyright-befriade för användning i utbildningssyfte, vilket är viktigt med tanke på alla bildspårningssystem som finns på Internet.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss