Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Nya tillägg i tilläggsbiblioteket

Har du provat på våra nya ordspel än? I februari lanserade vi två nya och kostnadsfria pedagogiska tillägg som har fått bra respons från lärarna. Spelen – Hänga gubbe och Korsord – finns i tilläggsbiblioteket och är lätta att integrera i kurserna i itslearning.

Korsord

itslearnings korsordsbyggare är konstruerad för att minska tiden det tar att skapa ett korsord. Läraren fyller helt enkelt i ett formulär med ord och ledtrådar, varefter tillägget skapar ett korsord på bråkdelen av en sekund.

Du kan även låta dina elever skapa sina egna korsord. Detta fördubblar värdet på verktyget eftersom eleverna måste tänka till två gånger: först för att komma på ett nyckelord och sedan för att komma på en förklaring till det.

Hänga gubbe

Hänga gubbe baseras på det traditionella ritspelet där en spelare tänker på ett ord, en fras eller en mening och den andra försöker gissa vad det är genom att föreslå bokstäver. För varje föreslagen bokstav som inte finns med i ordet ritar den andra spelaren ett streck på gubben. Om hela gubben blir klar förlorar den som har gissat.

I itslearnings tillägg förlorar en apa en av sina elva bananer eller en elefant en av sina elva kroppsdelar om man gissar fel bokstav. Spelet är slut när spelaren som ska gissa kommer på rätt ord, apan blir av med alla sina bananer eller elefanten försvinner.

Ta en titt på hur spelen fungerar:

Var hittar jag tilläggen?

Det är faktiskt väldigt enkelt – allt du behöver göra är att klicka på  "lägg till" (det gröna plustecknet) så hittar du Tilläggsbiblioteket längst upp till höger. Lägg sedan till tilläggen i din kurs och börja skapa spel. Läs mer i hjälpavsnittet om hur du lägger till Korsords- och Hänga gubbe-spelen.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss