Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Hur kan dina elever bli mer självständiga?

Forskning säger att lärarna behöver aktivera eleverna mer i inlärningsprocessen. Hur du kan skapa en inlärningsmiljö där eleverna står i centrum?

Kemiläraren Frøydis Hamre insåg att hennes elever var alltför fokuserade på betygen istället för att läsa hennes kommentarer. Därför lät hon eleverna bedöma sina egna svar på provfrågorna innan de fick sitt betyg. Detta ledde till att eleverna lärde sig att bedöma sitt eget arbete, vilket är ett viktigt steg mot mer elevcentrerad undervisning.

I vårt nya whitepaper "Elevcentrerad undervisning med en inlärningsplattform" beskrivs Frøydis uppgift i detalj, plus två andra lärares uppgifter.

Vad är elevcentrerad undervisning?

All undervisning borde vara centrerad runt eleverna, men stor del av forskningen inom utbildningsområdet indikerar emellertid att lärarens röst fortfarande spelar en alltför dominerande roll, och att lärarna istället behöver göra mer för att aktivera eleverna i inlärningsprocessen.

Elevcentrerad undervisning är ett sätt att åstadkomma detta. Målet är att ge eleverna möjlighet att lära sig själva istället för att läraren ska mata dem med kunskap. För att detta ska ge resultat måste det genomföras på ett genomtänkt sätt. Alla måste bidra: lärare, rektorer, elever och föräldrar. 

Hur kan du organisera din undervisning och bedömning så att eleverna blir mer självständiga?

Detta innehåller vårt whitepaper:

  • Tre strategier för implementering av elevcentrerad undervisning i din undervisning
  • Exempel från andra lärare på hur strategierna fungerar i praktiken
  • Litteraturlista och andra resurser som kan ge inspiration för fortsatt arbete

Ladda ner vårt whitepaper redan idag

"Elevcentrerad undervisning med en lärplattform" är bara ett av många av itslearnings kostnadsfria whitepapers som finns på vår hemsida.

Vi är övertygade om att itslearning plattformen verkligen kan göra skillnad för lärarna, men vi inser också att man behöver mer än en lärplattform. Därför håller vi oss uppdaterade med den senaste forskningen inom utbildning och producerar olika typer av material såsom whitepapers och webinars för att få ut maximalt av itslearning.

Ta en titt på våra whitepapers redan idag!

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss