Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Nytt testverktyg för yngre elever

I vår idéportal samlas era, våra kunders önskemål och idéer kring utvecklingen av itslearning. Ett mycket vanligt önskemål är ett testverktyg som anpassats för de yngre eleverna. Därför är vi nu glada över att kunna presentera ett helt nytt testverktyg för de yngsta.

Det är en förenklad version av itslearnings standardtestverktyg, har tio frågetyper och möjlighet till automatisk bedömning. Det har nu blivit enklare för yngre elever att göra tester och få automatisk feedback, utan att man går miste om de kraftfulla funktionerna som finns i det testverktyg som används för äldre elever.

>> Ta en titt på videon för att se hur det fungerar. (Obs: på engelska)

Göra det enkelt och inspirerande

Resultaten presenteras med så få detaljer som möjligt, men ändå med tydligt fokus på de två viktigaste aspekterna: poäng och prestation. Frågorna presenteras på ett roligt och engagerande sätt, och teckningar och animeringar inspirerar barnen till att göra testerna om och om igen. Ingen läsförmåga krävs för att göra testerna eftersom symbolerna och illustrationerna vägleder eleven från början till slut.

Du skapar testet och skapar frågor. Om dina elever inte kan läsa ännu kan du använda bilder, ljud eller video för att skapa frågor. Om du har använt standardtestverktyget är det här i princip samma procedur. Du kan till och med använda samma test till yngre elever och till elever som är vana vid standardgränssnittet – verktygen är desamma, men gränssnittet är något annorlunda.

Med de senaste apparna, sidorna och registreringarna med gränssnitt för yngre elever kan våra yngre elever nu njuta av en mycket fylligare miljö.

Hur gör jag tester för yngre elever?

  1. För att kunna använda det nya testverktyget måste du aktivera gränssnittet för yngre elever. Det är en gratismodul, men en systemadministratör måste aktivera det. Läs hur man gör i hjälpavsnittet.
  2. Skapa en kurs för yngre elever (se Lägg till kurser för yngre elever i hjälpavsnittet).
  3. För läraren ser kurser för yngre elever ut ungefär som normala kurser. Klicka på "Lägg till" och sedan på "Lägg till test" för att skapa ett test. Om du behöver hjälp kan hjälpavsnittet vägleda dig genom installationen.
  4. För att göra testet i gränssnittet för yngre elever måste man vara associerad med en specifik profil i itslearning som heter "Yngre elev". Se hjälpavsnittet under Profiler för yngre elever för att få mer information kring hur man gör inställningarna.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss