Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Programuppdatering den 21 juni 2011

itslearning uppdaterades den 21 juni 2011. Den här gången har vi förbättrat hanteringen av multimediefiler. Vi har också nöjet att kunna presentera ett helt nytt innehållsblock där du får reda på när det finns nya och uppdaterade element i dina kurser. Dessutom finns det många fler förändringar som vi hoppas att du ska ha nytta av – från uppdateringar i planeraren till dataexport.

Multimedia på ett enklare sätt

Många lärare och elever använder medieelement som video, ljud och animeringar som en del av undervisningsmaterialet eller som svar på uppgifter. I den här versionen har vi förbättrat sättet du bäddar in och förhandsgranskar multimedieobjekt på – både externt innehåll och innehåll som har skapats med den inbyggda videoinspelaren. På det här sättet blir det mycket enklare att använda videofiler i innehåll som skapats med RTF-redigeraren.

Så vad har vi gjort? För det första har alternativet Länk till fil på menyn Infoga i RTF-redigeraren fått ett nytt namn: Fil från mina webbfiler.

Det som är ännu mer intressant är att popup-fönstret Mina filer som visas när du klickar på Fil från mina webbfiler har ändrats. Nu innehåller det verktyg för att länka till, bädda in och förhandsgranska filer. Men vad kan du göra med de olika ikonerna?

 • Länk-ikonen: Infoga en URL med en länk till filen.
 • Bädda in-ikonen: Bädda in videofilen i ditt innehåll (vilket betyder att en spelare visas i det element som du lägger till videon i). Tänk på att om ikonen är grå – – kan filtypen inte bäddas in.
 • Förhandsgranska-ikonen: Öppna en ny sida där du kan förhandsgranska och ange storlek på videon du bäddar in (se skärmbilden nedan).

Vilka filformat stöds?
Det finns en rad olika filformat, men vi har valt att stödja de vanligaste filformaten som används på webben.

 • Filer från den inbyggda videoinspelaren
 • Apple QuickTime Movie-filer (MOV)
 • Windows Media Video-filer (WMV)
 • Flash Video-filer (FLV)
 • Shockwave Flash Movie-filer (SWF)

För tillfället kan filtyper som MP3, AVI, MPG och MP4 inte bäddas in.

Håll dig uppdaterad om dina kurser

För att det ska bli enklare för dig att hålla dig uppdaterad om dina kurser finns det ett nytt innehållsblock där du meddelas om ändringar och uppdateringar i kurser på Min infopanel och på hierarki- och kursinfopanelerna.


  RSS-prenumerationer
  Vill du hålla dig uppdaterad utan att behöva logga in? Då kan du prenumerera på vår RSS-feed i Outlook, på telefonen eller i en RSS-läsare. Klicka på RSS-ikonen i det vänstra hörnet om du vill prenumerera. Nedan visas ett exempel från Microsoft Outlook.

  Anpassa innehållsblocket för meddelanden
  Vill du anpassa innehållsblocket? Infopanelsadministratörer (hierarki och Min infopanel) kan redigera följande:

  • Blocknamnet.
  • Om uppdateringar från alla kurser ska visas eller bara från favoritkurser.
  • Hur många objekt som ska visas per sida.

  Vilka meddelanden behöver du?
  Vilka meddelanden skulle du vilja ha? Klicka på rutan Betafeedback nederst i innehållsblocket och berätta vad du tycker!

  Förbättringar i innehållsblocket för kurser och projekt
  Tidigare visades ändringar i innehållsblocket för kurser (blocket med kurslistan) i rött. Nu baseras ändringarna på innehållsblocket med kursmeddelanden. En ändring visas bara om användaren har fått ett meddelande sedan han eller hon besökte kursen senast. En blå punkt bredvid kursnamnet visar att kursen har uppdaterats sedan det senaste besöket. Samma ändringar gäller för innehållsblocket för projekt.

  Planerare

  Anpassade fält i planeraren
  Före den här versionen kunde du redigera anpassade lektionsfält i planeraren. Nu går det också att redigera anpassade fält på sidan Redigera lektion.

  Fler filteralternativ för innehållsblocket för planeraren
  I listrutan Visa i planeraren kan eleverna välja hur planer visas inom en tidsperiod (t.ex. en vecka) så att de får bättre överblick. De nya alternativen är:

  • "Nästa vecka": planen för den aktuella veckan visas
  • "Kommande två veckor": planerna för den aktuella veckan och nästa vecka visas

  Läroplan

  Nu hittar våra användare i USA och Nederländerna nya läroplansmål i biblioteken med läroplansmål. Läroplansmålen är klara för att kunna importeras till planer och kurselement med några få musklick.

  Gemensamma obligatoriska ämnen för USA
  Common Core's Curriculum Maps omvandlar de nya delstatsläroplansmålen för förskolan till årskurs 12 till översikter som lärare kan använda för att planera läsåret, ta fram en mer detaljerad läroplan och skapa lektionsplaner. De är skrivna av lärare i den offentlig skolan för lärare i den offentliga skolan.

  Läroplan för nederländsk yrkesutbildning
  Nu hittar nederländska användare den nya läroplanen för 2011 för nederländsk yrkesutbildning (BVE) i biblioteket med läroplansmål.

  Närvaro

  Några av våra användare har föreslagit att mentorer ska kunna kommentera närvaro under dagar och sessioner. Vi tyckte att det var en bra idé och nu har vi implementerat det i närvarosystemet. För att det ska vara enkelt fungerar kommentarerna om dag-/sessionsnärvaro precis på samma sätt som kommentarer om lektioner. Mentorn kan bestämma om eleven ska kunna se kommentaren.

  Har du en idé? Skicka in den till vår idéportal!

  Tidsgräns för arbetsuppgifter

  Före den här uppdateringen visades tidsgränsen för uppgifter med både veckor och dagar. Nu visas bara antalet dagar det är kvar tills tidsgränsen uppnås, så att formatet för tidsgränser blir konsekvent inom plattformen.

  Shibboleth

  Vi har lagt till stöd för enkelinloggning via icke-federerad Shibboleth 1.3r.

  Procapita: Användare utan användarnamn eller lösenord

  Platser som använder Procapita-integrering (MIS) märkte att användare utan användarnamn och lösenord importerades till itslearning. Procapita har uppdaterat sin lösning och användare utan användarnamn och lösenord importeras inte längre.

  IST Extens och IST SATS

  Nu går det att exportera data för närvaro, uppförande och bedömningar till IST Extens och IST SATS.

  API

  Mer information är tillgänglig i API:t för tillägg. Administratörer måste godkänna tillägg som ska få tillgång till skyddade data via Administration >> Hantera skyddade data för tillägg. Det innebär att en skola kan tillåta att exempelvis personnummer eller telefonnummer kan tas emot i ett tillägg.

  Förbättrade IMS-ES-alternativ för integreringspartner

  IMS-ES-integreringssystemet har förbättrats. Nu kan MIS/SIS-leverantörer skapa/uppdatera relationer mellan föräldrar och förälder/barn via IMS-ES-gränssnittet. Som hjälp för externa leverantörer med att läsa in befintliga grupper från itslearning har vi implementerat metoderna "readMembershipsForPerson" och "readMembershipsForGroup".

  Perioder har ersatts med terminer

  I bedömningsöversikten (eller betygsboken) har perioder ersatts med terminer. I den här artikeln förklaras mer om förändringen.

  Övriga uppdateringar och förbättringar

  Klicka här om du vill se en lista över smärre uppdateringar och förbättringar (endast på engelska).

  18 comments (Add your own)

  1. Ola Henningsson wrote:
  Stort tack för framför allt två funktioner, kursmeddelanden och fil från mina webbplatser. Dessvärre fungerar det inte riktigt för mig. Fil från mina webbplatser fungerar inte när jag försöker använda den i blogginlägg. "Recording does not exist" blir svaret. Samma fil fungerar bra i en anteckning. Kursmeddelanden är mycket eftertraktat men ett par frågor får jag efter att ha testat: 1. Varför visas inte när någon redigerat i en sida? 2. Varför ser jag inte om en ny tråd eller ett nytt inlägg publicerats i ett diskussionsforum? Det skulle vara bra om den som publicerar fick välja om det skulle aviseras i Kursmeddelanden.

  June 28, 2011 @ 2:10 PM

  2. Stig-Bertil Gunnarsson wrote:
  You have removed the possibility to quickly see whats unread since my last visit. This was extreamly useful. As I see it now, I must step through ALL forums to see if somtehing unread, so my question is: Why remove such an valuable feature? BR /Stig-Bertil

  July 4, 2011 @ 8:49 AM

  3. Mehrdad wrote:

  August 7, 2011 @ 2:56 PM

  4. manel brini wrote:

  August 17, 2011 @ 8:22 AM

  5. lunds.itslearning.com wrote:
  How extremely incompetent can you be. You have chanced all the passwords right before schoolstart. What the fuck were you thinking. The previous password system was WAAY better too. I am deeply dissapointed. Now you cant log in before changing the expired password on the computers in school. THANK YOU SOOOO MUCH! Please just undo the last update. SUCKS!

  August 21, 2011 @ 6:55 PM

  6. Christina wrote:
  Vi saknar möjligheten att se nya inlägg i forum i kursmeddelande. Det är en mycket dålig försämring. Många arga och frustrerade lärare hör av sig till supporten om detta. Bra att man kan prenumerera på kursmeddelanden dock.

  August 31, 2011 @ 9:19 AM

  7. Lena. Persson wrote:

  September 1, 2011 @ 5:21 PM

  8. wrote:

  September 4, 2011 @ 7:13 PM

  9. wrote:

  September 12, 2011 @ 8:00 PM

  10. wrote:

  September 12, 2011 @ 8:01 PM

  11. wrote:

  September 30, 2011 @ 3:21 PM

  12. wrote:

  October 2, 2011 @ 10:35 AM

  13. 66ahm03 wrote:
  19661011

  October 30, 2011 @ 4:55 PM

  14. 66ahm03 wrote:

  October 30, 2011 @ 4:55 PM

  15. 66ahm03 wrote:
  19661011

  October 30, 2011 @ 4:56 PM

  16. 66ahm03 wrote:
  19661011

  October 30, 2011 @ 4:56 PM

  17. Mikaela wrote:
  hej! :)

  November 1, 2011 @ 8:33 AM

  18. maram wrote:
  inget

  November 17, 2011 @ 6:56 PM

  Add a New Comment


  code
   

  Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

  Aktiviteter Video Kontakta oss