Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Programvaruuppdatering augusti 2014

Nu är det sommarlov men när du kommer tillbaka har vi några trevliga uppdateringar som väntar på dig. Den här gången har vi fokuserat på att göra det enklare för eleverna att få tillgång till information, förenklat inloggningen och gjort det lättare att dela biblioteket och mycket annat. Nedan finns mer information om uppdateringarna.

Note: Some article updates within the itslearning helpdesk will not be displayed until the actual release date in August.

En ny startsida för studenterna

Tidigare behövde eleverna gå till många olika platser för att hitta relevant information. För att förbättra informationsflödet har vi skapat en ny startsida. Här finns de viktigaste funktionerna, till exempel en översikt av bedömningar/betyg, uppförande och närvaro, individuella utvecklingsplaner, ePortfolio och filer. De sidor och översikter som tidigare fanns i den personliga profilen, Dina filer och ePortfolio, finns nu tillgängliga direkt på startsidan. Sidan innehåller också förbättrade innehållsblock för uppgifter och händelser. Den här nya sidan ersätter fliken ePortfolio och nås genom att klicka på ikonen Hem.

Läs mer om startsidan.

▲ Till början


De nya inloggningssidorna

Har du lagt märke till något annat på inloggningssidan? Efter den här uppdateringen kommer alla användare ha en ny välkomst- och inloggningsida. De nya sidorna fokuserar på inloggningsrutan och fungerar likadant oavsett inloggningsmetod. Den nya välkomst- och inloggningssidan (sidan som du hamnar på om du inte har valt en plats) är enklare och allt onödigt innehåll har tagits bort. Det enda som finns kvar är inloggningsrutan och nyheter och länkar till viktiga delar av itslearning. Nu kan dessutom de som äger webbplatsen byta ut itslearnings logotyp mot sin egen.

Läs mer om inloggningen.

▲ Till början


Skapa, dela och använda det nya biblioteket

Att dela och återanvända innehåll sparar tid, och för att underlätta detta har vi gjort om biblioteket och lagt till några nya funktioner. Först och främst har vi bytt namn från Mitt bibliotek till Bibliotek och gjort det möjligt att söka och använda filer, länkar, sidor och korsord från andra användare, samt verktyg från tredje part (om de är tillgängliga i ditt land). Vi har dessutom gjort det möjligt att samarbeta om en resurs genom att lägga till lärare från din organisation som medförfattare. Du kan också skapa nya versioner av andras innehåll – om skaparen/skaparna av det ursprungliga innehållet tillåter det.

Läs mer om hur du använder biblioteket .

Vad hände med det gamla biblioteket? Om din organisation fortfarande har tillgång till det gamla lektionsbiblioteket, men inte längre använder det, kan systemadministratörerna avmarkera användarrättigheterna till "Lesson Library" för de aktuella profilerna. Detta kommer att dölja meddelandet Letar du efter lektionsbiblioteket i det nya biblioteket.

▲ Till början


Fler funktioner i kalendern

I den senaste versionen gjorde vi en större uppdatering av kalendern och nu har den ännu fler funktioner. Vi har lagt till en listvy (förutom dag, vecka och månad) där du kan få en snabb överblick över kommande händelser från idag och för kommande vecka, inklusive eventuella lektionsplaner som tillhör kursen.

Vi har också gjort det möjligt att kontrollera tillgången på resurser under bokningen. När du söker efter en resurs kommer du att se när och vem som har bokat resursen.

Slutligen kan föräldrarna nu också se sina barns kalendrar genom att klicka på Visa kalender-länken på barnets infopanel eller genom att gå in under Dina barn i kalendern. Föräldrarna kan se kursrelaterade händelser, men kommer aldrig att kunna se privata eller projektrelaterade händelser.

Läs mer om kalendern.

▲ Till början


Andra ändringar

Uppgifter: Visa raderade svar och inlämningskvittens

Har du tagit bort en inlämningsuppgift av misstag eller behöver du se en tidigare version av en uppgift? Vi vet att så ibland är fallet och därför har vi gjort det möjligt att visa raderade inlämningsuppgifter under Visa i uppgiftsöversikten. (Svar som har tagits bort innan den här uppdateringen visas inte). Studenterna kan också se sina raderade uppgiftssvar.

När studenterna lämnar in obligatoriska uppgifter kan det ibland vara bra att få en kvittens på inlämningen. Detta är nu möjligt, men ingår inte i standardinställningarna. Systemadministratören kan dock konfigurera inställningen under Admin >> Edit global settings >> Features and security >> Send a submission-receipt to students when answering a mandatory assignment.

Förändringar av användargränssnittet

Som en del i vårt arbete med att förenkla navigation och struktur så har vi skapat nya funktioner som hjälper dig att arbeta mer effektivt i itslearning. De viktigaste förändringarna är:

Sammanslagen toppmeny
Den personliga menyn och länkarna finns nu i huvudmenyn och visning av inloggade användare har flyttats till den personliga rullgardinsmenyn.

 

Personliga meddelanden och aviseringar
Nya personliga meddelanden visas i toppmenyn (klockikonen), t.ex. nya betyg/bedömningar, feedback på uppgifter eller anpassade aktiviteter, eller när kommentarer om uppförande har lagts till eller ändrats. I kommande versioner kommer det att finnas ännu fler meddelanden.

 

Skicka meddelanden från var som helst
Nu går det att se, svara på och skicka meddelanden från var som helst i itslearning via den nya meddelandelistan. Den här nya funktionen finns i toppmenyn (meddelandeikonen) där du kan se dina meddelanden och skriva nya. Du kan snabbt lägga till en mottagare, välja ämne och skicka meddelanden till alla i meddelandelistan.

 

Ny Gå till-meny
Gå till-menyn (Favoriter) innehåller användarnas favoritkurser och -projekt samt information om förändringar sedan det senaste besöket. Här går det också att se när kursen eller projektet senast uppdaterades.

Begränsad utgåva: Ett mer kompakt sidhuvud
Nu går det att ersätta det gamla sidhuvudet med en ny, anpassad toppmeny. Vi erbjuder detta till utvalda kunder som ett pilotprojekt. Intresserad? Var vänlig kontakta oss!

 

Säg adjö till processorienterade dokument, gamla prov och itslearning.mobi

Ibland används inte våra verktyg i den omfattning som vi själva vill. För att spara tid och energi på funktioner som ingen använder, har vi valt att ta bort några av dem. I den här uppdateringen har följande funktioner tagits bort:

  • Processorienterade dokument Den här funktionen kommer inte längre att visas i översikten över kurserna och befintliga förklaringssekvenser har omvandlats till filelement.
  • Test 1.0 >: För sex år sedan lanserade vi ett nytt testverktyg. Under 2010 tog vi bort möjligheten att skapa nya element med det gamla testverktyget, och 2013 tog vi bort möjligheten att göra kopior av befintliga testelement. I den här uppdateringen har det gamla testverktyget tagits bort helt från användargränssnittet (inklusive alla befintliga delar av testverktyget i befintliga kurser).
  • itslearning.mobii: Vår gamla mobilversion föregick de smarta telefonerna, och var anpassad för den numera föråldrade WAP-standarden och därför har vi tagit bort den här funktionen.

Utbildningsmål

Baserat på feedback från er har vi gjort vissa ändringar av hur utbildningsmålen är kopplade till innehållet. Nu visas beskrivningen för att göra det lättare att skilja mellan olika mål, sidnumreringen är borttagen (såvida inte en sida innehåller mer än 25 objekt) och en överflödig visning av sökväg har tagits bort.

Anpassade aktiviteter: Ange arbetsbelastning

Nu är det möjligt att ange arbetsbelastningen för en aktivitet som är kopplad till det verktyget Anpassad aktivitet. Denna funktion används för att förhindra att lärarna ger studenterna för mycket arbete under vissa tidsperioder. Om en lärare försöker lägga till en ny aktivitet visas arbetsbelastningen i studenternas kalendrar. När datumväljaren öppnas visas arbetsbelastningen med gul (låg), orange (medium) eller röd (hög) färg.

Obs! Om du vill använda arbetsbelastningsfunktionen måste den aktiveras av systemadministratören under Edit global settings >> Features and security.

RTF-editor: Förhandsgranska video och spela upp ljudfiler

Nu är det möjligt att förhandsgranska video och spela upp ljudfiler från editorn genom att högerklicka på inspelningen och klicka på Förhandsgranska i snabbmenyn. Snabbmenyn finns även för touch-enheter. Det enda du behöver göra är att klicka och hålla nere en sekund.

Mediainspelning: Ladda upp befintliga inspelningar

Gränssnittet för att lägga till en ny inspelning har förbättrats så att det nu går att ladda upp befintliga inspelningar.

Meddelanden: Vidarebefordra till e-post

Administratörer kan nu se till att meddelanden som tas emot i itslearning automatiskt vidarebefordras till ett visst e-postkonto genom att redigera profilinställningarna. Denna flexibilitet gäller för profilerna (och policyer), så att de kan konfigureras för vissa användare (t.ex. för elever och föräldrar, men inte personal).

▲ Till början


Mindre ändringar och korrigeringar

Förutom några mindre förändringar, har vi också rättat till några småproblem. Läs mer om de viktigaste mindre ändringarna och korrigeringarna (pdf-fil, endast på engelska).

▲ Till början


2 comments (Add your own)

1. wrote:

July 31, 2014 @ 8:47 AM

2. Filloreta wrote:

September 1, 2014 @ 10:53 AM

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss