Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Programvaruuppdatering juni 2013

Sedan uppdateringen förra månaden har vi förbättrat matrisbedömningen, bedömningsöversikten och kurskopieringsfunktionen. Vi kan också presentera flera mindre förbättringar, t.ex. möjligheten att bädda in ljud från Mina filer och ett förbättrat Mitt bibliotek. Och äntligen har vi tagit bort ramarna från itslearning.

Uppdateringen med alla nya och spännande funktioner görs den 27 juni och alla siter kommer att vara uppdaterade inom 24 timmar. Det här är vad du får:

Säg farväl till ramarna!

För den tekniskt intresserade är vi glada att kunna meddela att vi har tagit bort ramarna i itslearning. Även om användargränssnittet inte har förändrats särskilt mycket, innebär den nya ramlösa designen att det går att ha flera kurser öppna i samma webbläsare. Den nya lösningen är iframe-baserad och kommer att göra det lättare att förbättra användbarhet och tillgänglighet, och gör det möjligt för oss att skapa en design som fungerar lika bra på alla enheter – från datorskärmar till mobiltelefoner.

▲ Till toppen


Lättare att bädda in ljud

För att göra det lättare att spela upp ljudfiler finns det nu en ny ljudspelare som gör det möjligt att bädda in ljudfiler i itslearning. När du går till Infoga >> Filer från Mina filer i RTF-redigeraren, kan du klicka på den gröna ikonen för att bädda in filen. Du kan också klicka på Förhandsgranska för att lyssna på filen.

Läs mer om hur du använder ljud och video i hjälpavsnittet.

▲ Till toppen


Kursmallar och kurskopiering

I den förra versionen gjorde vi det möjligt att kopiera kurser och skapa kursmallar. Dessa funktioner har förbättrats ytterligare och du kan nu kopiera planerare, läroplansmål och bedömningsmatriser.

Läs mer om kurskopiering i hjälpavsnittet.

▲ Till toppen


Planerare synlig för andra mentorer och lärare

Nu kan lärare och mentorer se hur veckoplaneringen ser ut för varje enskild elev. Lärarna kan se de andra lärarnas kursplanering vilket ger en bra överblick över det som lärs ut och vad  varje enskild elev ska göra.

Läs mer om planeraren i hjälpavsnittet.


▲ Till toppen


Förbättrad bedömningsöversikt

Decimalpoäng och procentsatser för samtliga bedömningar
Nu kan du sätta betyg med två decimaler på uppgifterna och i bedömningsöversikten. Decimalerna visas nu för uppgifter, prov, i kolumnerna i bedömningsöversikten, för anpassade aktiviteter och överallt där betyget visas (t.ex. i bedömningsöversikten, rapporter, listor etc.)

Betyget visas under färdiga aktiviteter
Nu visas betygen under färdiga aktiviteter.

Begränsa redigeringsbehörighet
En ny profilinställning kallad Hantera bedömningsöversikten gör att du kan konfigurera användarbehörigheten för att göra ändringar i bedömningsöversikten. Det finns tre alternativ:

  • Ingen åtkomst: eleven har ingen tillgång till bedömningsöversikten, men kan se sin egen bedömningsöversikt.
  • Hantera bedömningar: användaren kan lägga till kolumner, ändra bedömningar, ändra viktning på individuella bedömningar och exporter.
  • Hantera bedömningar och inställningar: användaren har full kontroll över bedömningsöversikten.

Lär dig hur du använder bedömningsöversikten i hjälpavsnittet.

▲ Till toppen


Hantering av matrisbedömning

I de senaste uppdateringarna har vi förenklat användningen av läroplansmålen och infört matrisbedömning. Nu fortsätter vi med att lansera ett system för att rapportera status av läroplansmålen.

En statusrapport visar den nuvarande statusen för varje läroplansmål för en klass eller en enskild elev. Rapporten kan också visa om ett mål har uppnåtts eller ej. Varje organisation kan definiera sin egen status och ge sin syn på om målen har uppnåtts eller ej under rapportinställningar.

En ny inställning, Hantera inställningar för matrisbedömning finns på Admin -sidan. Systemadministratören har möjlighet att ställa in eller ändra rapportinställningarna för alla organisationer i hierarkin.

Förvalda kunskapsnivåer
I den förra versionen lanserade vi fyra förvalda kunskapsnivåer. Nu har vi gjort det möjligt att ange förvalda kunskapsnivåer för organisationerna som en del av rapportinställningarna för undervisningsmålen.

Alla nya kurser (från samma organisation) får de förvalda kunskapsnivåerna från rapportinställningarna, men läraren kan göra ändringar för sina egna kurser. Förändringar av de förvalda kunskapsnivåerna påverkar inte befintliga kurser.

Förloppsrapport för läroplansmål
När läroplansmålen är aktiverade för din kurs kommer du att kunna se rapporten Förloppsrapport för läroplansmål under Status och uppföljning. Denna rapport visar utvecklingen för varje elev.

Kopiera bedömningskriterier
När du kopierar ett element som är kopplat till ett läroplansmål, t.ex. en uppgift, kommer dessa mål också att kopieras till den aktuella kursen, tillsammans med eventuella bedömningsmatriser. På så vis kan du återanvända bedömningsmatrisen för den aktuella kursen.

Läs mer om läroplansmål i hjälpavsnittet.

Förbättringar av Mitt bibliotek

Delbara resurser, som sidor och filer/länkar, kan nu läggas till en kurs och delas direkt med biblioteket.

För att förbättra användbarheten och göra det lättare att lägga till metadata till tillägg, har vi gjort sidan där du redigerar metadata användarvänligare.

Läs mer om Mitt bibliotek under hjälpavsnittet.

▲ Till toppen


Användaradministration och fliken Hierarki

Fliken Hierarki för redigering av person (användaradministration) har optimerats och layouten har förändrats så att den liknar "Hitta hierarki"-sidan.

Användaradministrationen har förbättrats och nu ser du endast de användare som du har behörighet att administrera.


▲ Till toppen


Mindre förändringar

  • Fil- och länkelementen ingår nu i lagringsrapporten och du kan nu snabbare ta fram sidstatistik och trendrapporter.
  • Konferens- och Sidverktygen är inte längre betafunktioner.

▲ Till toppen


Korrigeringar

Vissa problem har rättats till. Läs mer om de viktigaste korrigeringarna (pdf).

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss