Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Funktioner som underlättar undervisningen

Samuel Korpegård har jobbat som medielärare på Brinellgymnasiet i Nässjö i 19 år och är en användare av itslearning sedan fyra år tillbaka. Under första året var han en av de första lärarna som implementerade lärplattformen i några av skolans klasser och provade möjligheterna. Vid höstterminsstarten 2012 var hela skolan redo att starta upp läsåret med ambitionen att alla skulle använda verktyget i sin undervisning.

”Eleverna blir hjälpta av att alltid ha tillgång till mina genomgångar och anteckningar som jag lägger upp före,under och efter lektionen.”

På kursens förstasida i samband med varje lektion gör Samuel ett "anslag" så att elever som inte har varit närvarande kan se vad som hänt på lektionen.Det är också smidigt att lägga upp olika länkar till sidor som eleverna har nytta av att titta på.

Utvärdering ger resultat

Alla lärare på skolan utvärderar sina kurser med jämna mellanrum för att eleverna ska ha möjlighet att komma med förbättringsförslag på ett anonymt och snabbt sätt.

Det bästa med plattformen enligt Samuel är att eleverna har allt sitt material samlat på samma ställe, eleverna kan aldrig skylla på att de missade lektionen.

En annan stor fördel är att eleverna får respons på inlämnade uppgifter så snabbt som möjligt. Innan kunde det ta lång tid innan man träffade eleven och fick möjlighet att diskutera, och framförallt får jag som lärare en tydlig överblick på uppgifterna.

Vilken funktion i itslearning är din favorit?

Mitt favoritverktyg just nu är videochatten. Att kunna skapa små videokonferenser där elever får insyn i en viss grupps konferens har varit ett roligt sätt att jobba på. Dessutom arbetar mina elever nästan alltid i grupp och då är verktyget ett bra sätt för dem att kommunicera när de jobbar utanför skolan.

Aktiviteter Video Kontakta oss