Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Undervisning som möter elevens behov

“Med itslearning är möjligheterna är oändliga.”

Stig Hymander arbetar som lärare i Engelska och Svenska i årskurserna 7-9 på Djäkneparkskolan i Norrköping.

En av anledningarna till att Stig sökte sig till Djäkneparkskolan var att han ville undervisa via en pedagogisk lärplattform:”Mitt mål är att hålla eleven i centrum och möta eleverna där de är. Jag bytte skola för att den andra plattformen begränsade mig i detta.”

Möjligheten att utmana sig själv

Stig använder itslearning till att göra prov, uppgifter, lägga ut planeringar, ge eleverna återkoppling samt för bedömningsunderlag. Ett exempel är att har han gjort om alla analoga prov till digitala. ”itslearning sparar tid. Det tar visserligen tid att göra ett prov, men det har jag igen eftersom jag kan återanvända proven och dela med mig av dem till mina kollegor”, säger Stig.

En annan funktion som Stig tycker är användbar är bedömningsöversikten. Där finns alla provresultat och underlag för bedömningar, vilket ger honom och eleven en överblick. “Tack vare bedömningsöversikten i itslearning har jag sparat en massa tid och fått bättre koll.

Mer tid till varje elev

Stig gillar att utveckla och förbättra undervisningen för att kunna möta elevernas olika behov på bästa sätt. Han har gjort inspelningar där han samtidigt som en PDF visas berättar om textens innehåll. Eleverna har sedan fått titta på inspelningarna innan lektionen. 

De elever som inte har förstått från början har möjlighet att titta på filmen igen och enligt Stig är det ett bra sätt för eleverna ta mer ansvar över sin utbildning. 

Ladda ner PDF

Aktiviteter Video Kontakta oss