Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Stockholms stad väljer itslearning som pedagogiskt system i upphandling om ny skolplattform

21 februari 2014

I sin ambition att ge eleverna bättre förutsättningar för lärande har Stockholms stad gett itslearning förtroendet att ensam leverera ett pedagogiskt stöd som ska underlätta arbetet för pedagoger, elever och vårdnadshavare. Beslutet att införa itslearning är en del i arbetet att nå Stockholms stads vision 2030 om en skola i världsklass.

itslearning har tilldelats kontraktet för två av fem upphandlingsområden som inkluderar IT-stöd för digitalt material samt för pedagogiska processer. itslearning tilldelas kontrakten i konkurrens med 5 respektive 4 andra mjukvaruleverantörer. Stödet skall nu levereras till Stockholms stads samtliga skolverksamheter, drygt 1 400 enheter med ca 300000 potentiella användare.

”Det är mycket glädjande att vi nu kan inleda arbetet med den sista etappen i Skolplattform Stockholm i och med det IT-stöd från itslearning som förenklar och underlättar för pedagoger att planera, genomföra och bedöma elevens lärande. Samtidigt får vi ett IT-stöd som på ett helt nytt sätt erbjuder elever och vårdnadshavare att vara delaktiga i den planering och de bedömningar av elevens kunskaper som skolan gör. Företaget har lång erfarenhet av IT-stöd till pedagoger och elever och hade det anbud som bäst uppfyllde våra krav”, säger Ann Hellenius, tillförordnad avdelningschef på Stockholms stads utbildningsförvaltning och ansvarig för upphandlingen.

itslearning är en pedagogisk lärplattform speciellt utvecklad för skolor och andra utbildningsinstanser. Företagets vision är att hjälpa lärare och elever att utveckla och förbättra lärandeprocessen för att nå framgång utifrån olika förutsättningar. Stockholms stad ansluter nu till ett nätverk bestående av miljontals lärare, elever och vårdnadshavare världen över.

”Vi är mycket stolta och glada för det förtroende vi fått av Stockholms stad, och ser fram emot att leverera vår plattform så att stadens elever kan få bättre förutsättningar för lärande”, säger Fredrik Hyltsten, VD, itslearning AB. itslearnings svenska huvudkontor ligger i Malmö. Som en följd av detta betydelsefulla avtal kommer företaget även att öppna kontor i Stockholm.

Den första avtalsperioden löper över tre år med option för ytterligare sju år.

Läs mer om upphandlingen och Stockholms stads pressmeddelande här: http://www.mynewsdesk.com/se/utbildningsforvaltningen/pressreleases/elevens-laerande-viktigt-naer-stockholms-stad-vaeljer-ny-leverantoer-963656 

 

Kontaktuppgifter

Kristina Lidén, Marknadschef itslearning AB, kristina.liden@itslearning.com, 070-341 94 24Om itslearning
itslearning är en webbaserad lärplattform som används av miljontals människor över hela världen. itslearning används på alla utbildningsnivåer, från förskola till universitet och hjälper lärare göra undervisningen mer inspirerande och värdefull för sina elever. itslearning grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Bergen, Norge och kontor i Malmö, London, Birmingham, Berlin, Paris, Mulhouse, Enschede och Boston. För mer information, gå till www.itslearning.se
1 comment (Add your own)

1. Fatemeh Helia wrote:

January 8, 2017 @ 9:58 PM

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss