Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Tips & tricks

Råd och tips: Pigga upp eleverna med interaktiva övningar!

Gör dina itslearningkurser spännande med hjälp av avatarer, interaktiva lektioner och nyhetsflöden från Twitter. Interaktiva inslag gör lektionerna  underhållande och ökar elevernas engagemang.

Talande avatarer

Gör undervisningen levande med hjälp av talande avatarer. 

En avatar är en figur som representerar en verklig person i datavärlden och används ofta i diskussionsforum, bloggar och spel. De är enkla att skapa och eleverna älskar dem!

Talande avatarer ger undervisningen en audiovisuell dimension, vilket gör att eleverna lättare minns vad de har lärt sig. Nedan ser du en avatar som vår pedagog Kim Blomqvist gjort på tellagami.com. Det finns många hemsidor att välja på, voki.com är ett annat exempel! Vill du göra avataren mer personlig kan du spela in din egen röst. (tryck på Play för ett exempel).

Avatarer kan användas för att introducera nya ämnen, förklara läxor och informera om nyheter på skolan. Använd dem i språkundervisningen för att lära ut uttal. Möjligheterna är oändliga. 

Låt eleverna uttrycka sig själva genom att skapa sina egna avatarer. De kan skapa en version av sig själva eller en helt ny identitet. I uppgiften nedan vill läraren att eleverna ska göra detta med hjälp av Voki:


 

Lektioner på Blendspace

På Blendspace kan du enkelt skapa interaktiva, spännande lektioner för dina elever. 

Blendspace har en inbyggd sökmotor där du kan söka efter undervisningsfilmer och annat material på Google, Vimeo, YouTube och Educreations. Dra material från sökresultatlistan till lektionssidan för att skapaen lektion att lägga in i itslearning. Lägg till överskrifter, instruktioner och andra anteckningar, så här ser en lektion från Blendspace ut i plattformen:

 


 

Med ett kostnadsfritt konto på Blendspace kan du dela med dig av lektioner, samarbeta med andra lärare och skapa uppgifter som är anpassade efter bedömningsverktygen i itslearning. Du kan även bädda in dina lektioner från Blendspace i uppgifter eller innehållsblock i itslearning. I den här filmen kan du hur du gör:

 

 

Twitter

Uppmärksamma omdebatterade nyheter i klassrummet

Skapa en diskussion mellan eleverna om aktuella nyheter genom att bädda in ett Twitterflöde i infopanelen i itslearning. Filmen nedan visar hur du enkelt kan skapa en widget. 

 

 

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss