Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Universal Design for Learning - Så kan din skolvardag underlättas

January 13, 20178:00 AM - 8:45 AM

Hört talas om Universal Design for Learning? UDL, som det också kallas, är en metod som arbetar för att skapa en skola för alla. Idén kommer från arkitekturen och produktutveckling. 

“Universal design is the design of products and environments to be usable by all people, to the greatest extent possible, without the need for adaptation or specialized design.”

R. Mace

Ta 45 minuter av din tid och upptäck hur du kan ha nytta av UDL i ditt dagliga arbete. Pia Häggblom, en av de första att arbeta med konceptet i Sverige ger dig grunderna kring UDL under detta kostnadsfria webinar. Pia har arbetat med pedagogik i 25 år som ämneslärare och specialpedagog, idag inom högskolan.

När: 13 januari
Tid: 08.00-08.45
Plats: På webben
Kostnad: Gratis


Anmäl dig härUDL i korthet

Målet med UDL är att utforma undervisningen så att så många som möjligt kan ta till sig den utan speciella särlösningar. Det pedagogiska stödet utformas generellt när man planerar och lägger upp undervisningen och minskar behovet av särskilt pedagogiskt stöd.  


UDL i itslearning

Under webinarets sista 10 minuter kommer itslearnings pedagogiska konsult Kim Blomqvist att gå igenom hur man kan arbeta med UDL i en lärplattform. Planeringsverktyget till exempel, kan användas för att skapa en tydlig struktur. I planeringen kan man lägga in mål, beskrivningar av varje delmoment, kopplar material o.s.v. Med stöd av detta vet eleverna vad som förväntas av dem samtidigt som de kan ta del av material så att det passar dem.

Aktiviteter Video Kontakta oss