Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Underbara Wales

Flint High School blir den första skolan i Wales som använder itslearning.

Saker och ting händer snabbt på Flint High School. Enligt skolans koordinator för design och teknik, Russ Davies, ska itslearning vara implementerad på hela skolan senast i september, endast fyra månader efter det att man aktiverat plattformen. ”Processen går verkligen snabbt”, säger Russ som även undervisar på skolan i Flint i Wales. ”Lärplattformen ser utmärkt ut. Den är mycket tydlig. Den kommer att komma till stor nytta.” Skolan blev den första i Wales att använda itslearning när man i juni skrev på ett ettårigt avtal.

Huvudläraren imponerad av plattformen

När huvudläraren Pamela McClean i januari såg en före detta elev använda itslearning började skolan att överväga att skaffa plattformen. McClean blev imponerad av vad hon såg. Skolan behövde en ny plattform eftersom den öppna plattformen de använde underpresterade. ”Många tyckte att den gamla plattformen var för komplex och krånglig för att utföra enkla uppgifter”, säger Russ om skolans erfarenheter av den gamla plattformen. ”En stor del av våra elever blev frustrerade när de använde den.” Efter att skolan valt itslearning gick det snabbt. I juni besökte en itslearning-lärare Flint High School, och därefter aktiverades och implementerades plattformen.

Lärare imponerade av itslearning

Nyligen förde skolan in sin hierarkiska struktur i itslearning, och på så vis lades eleverna till i plattformen genom att grupperas i klasser och kurser. Russ har även skapat infopaneler för några kurser, och lärarna lägger nu ut kursrelaterade nyheter och inlärningsresurser. Russ berättar att lärarna i Flint är mycket imponerade av itslearning. ”Vi har fått mycket positiv återkoppling”, säger han. ”Lärarna gillar utseendet och tycker om idén med infopaneler. Det finns definitivt tillräckligt mycket entusiasm för att gå vidare.”

Eleverna älskar den personliga lärmiljön

Russ var ivrig att få se elevernas reaktion på itslearning och startade därför ett pilotprojekt med sina elever i livsmedelsteknik. Eleverna går i årskurs 10 och 11 och är 15–16 år gamla. De hade en del frågor om plattformen, men stötte inte på några problem. ”Eleverna hade inga svårigheter, utan körde bara på”, säger Russ. ”De var mycket förtjusta i att få en egen lärmiljö i plattformen. Allt blev mycket tydligare och mer grafiskt. De älskade färgerna. De är redo att sätta igång på allvar med detta!” Eleverna uppskattade att kunna lämna kommentarer när de laddade upp uppgifter. På så sätt kan de uppdatera sin lärare om sitt arbete i realtid. De tyckte även om att kunna ladda upp flera filer på en och samma plats. ”De verkade verkligen gilla gränssnittets färger och tydlighet”, säger Russ. ”De gladdes åt möjligheten att få ta del av något nytt och annorlunda. itslearning kommer att bidra till att göra processen ännu enklare och roligare.”

Flints lärare fyller redan kurser med innehåll

Utbildningskonsulten Hylton Cornish som höll i utbildningen i itslearning på Flint säger att lärarna är mycket ivriga att lära sig att använda plattformen. ”Vid slutet av det första utbildningstillfället hade all personal skapat egna kurser och höll redan på att skapa digitalt innehåll att använda i undervisningen”, säger Hylton. En lärare berättade för Hylton att hon efter den första utbildningsdagen gick hem och satt uppe sent på natten och skapade innehåll till sin kurs. ”Personalen var verkligen entusiastisk och positiv”, säger Hylton. ”Detta är förhoppningsvis bara inledningen till en mycket långvarig relation mellan Flint och itslearning. Vi hoppas att detta är den första av många skolor i Wales som kommer att använda itslearning.”

Allt kursmaterial på itslearning

Russ har planer på att göra allt sitt kursmaterial tillgängligt online innan skolstarten i september. Han kommer sedan att använda plattformen för inlämning av uppgifter och för att underlätta gruppdiskussioner. Han planerar även att använda ljudinspelningsfunktionen när han ger eleverna återkoppling på deras uppgifter. Med hjälp av några få klick kan han enkelt lägga in ljud- eller videoinspelningar när han kommunicerar med eleverna. ”Mycket av återkopplingen och bedömningen kommer att ske utanför lektionstid”, säger Russ.

Lärarna tror att plattformen kommer att minska skolans kostnader och underlätta planeringen

Med hjälp av itslearning kan lärare presentera och organisera information digitalt, men Russ ser även lärplattformen som ett verktyg som eleverna kan använda sig av för att sätta upp och nå sina mål. Lärarna tänker nyttja funktionen individuell lärarplan (ILP) på bästa sätt. Det är ett verktyg som ger lärarna översikt över varje elevs inlärning. Eleverna kan lägga till kommentarer i ILP för att visa hur långt de har kommit när det gäller att nå sina mål, och lärare och föräldrar kan lägga till information, tips och uppmuntran för att motivera dem. Russ tror att plattformen kommer att bidra till att skolans kostnader minskar, då behovet av fotokopiering kommer att minska när elever och lärare istället använder digitala resurser.

Om Flint High School

Skolan ligger i Flint i Wales och har 750 elever i årskurs 7 till 13. Eleverna kommer från fyra lågstadieskolor. Flint High School erbjuder ”Welsh Baccalaureate” som är en nyligen införd universitetsförberedande utbildning i Wales. I juni 2012 tecknade Flint ett ettårigt avtal med itslearning.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss