Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Uppdatering av programvara februari 2013

Från och med 26 februari 2013 kommer itslearning att uppdateras med ett antal nya och förbättrade funktioner. Alla webbplatser kommer att uppgraderas inom en vecka, så oroa dig inte om du inte ser ändringarna med en gång.

I årets första uppdatering kommer vi att erbjuda möjligheten att integrera tredjepartsprogram i itslearning, och vi lanserar dessutom ett nytt dataanalysverktyg som tar associativ analys till en helt ny nivå. Vi introducerar även två nya gratisverktyg till tilläggsbiblioteket.

Dessutom har vi förbättrat och utökat en del av våra mest populära funktioner. Du kan se fram emot spännande uppdateringar i bedömningsöversikten, föräldrapanelen, resursbokningen, de individuella utvecklingsplanerna, lektionsplaneraren och mycket mer. Läs allt om uppdateringarna nedan.


Nya kostnadsfria pedagogiska ordspel

I september 2012 gav vi alla våra utvecklare fria händer i några dagar och lät dem göra precis vad de ville. Nu finns de bästa bidragen – två kostnadsfria och pedagogiska ordspel – i vårt tilläggsbibliotek:

Se en film om hur Hänga gubbe och Korsordsspelet fungerar:


▲ Till toppen


Utöka dina kunskaper med det nya dataanalysverktyget

itslearnings dataanalysverktyg använder gränssnittet QlikView och tar associativ analys till en helt ny nivå med en bättre översikt över det som händer i din organisation. Informationen som itslearnings data-analysverktyg gör det möjligt för administratörer och skolchefer att undersöka data, göra nya upptäckter, fatta beslut och lösa affärsproblem, samtidigt som den hjälper skolor att utöka sina kunskaper och upptäcka likheter, skillnader, överlappningar och extremfall. Vi samlar all information och presenterar den i itslearning, så att du kan lägga din tid på att analysera, förstå och lösa problemen.

Du kan beställa vilka rapporter du vill, men vi erbjuder också två kostnadsfria standardrapporter för alla webbplatser och en som kräver licens:


▲ Till toppen


Appar i hela itslearning

Tidigare har vi lanserat appar som kan läggas till kurser samt plug-ins för paneler och sidor. Vår nya modulutökning tillåter tredjeparter att bädda in sin webbapplikation eller webbplats i itslearning. När en modul läggs till i itslearning länkar användaren till tredjepartens webbplats via en navigations- eller menyknapp i itslearnings användargränssnitt. Tredjepartens webbsida tar då över itslearnings innehållsram, vilket gör att användaren kan interagera med tredje parts innehåll. Läs mer om moduler i hjälpavsnittet.


▲ Till toppen


Nytt utseende på bedömningsöversikten

Bedömningsöversikten har genomgått en ansiktslyftning och har fått ett helt nytt och lättanvänt användargränssnitt och förbättringar som ökar prestationen och förhöjer användarupplevelsen. Några exempel på de nya funktionerna:

 • Resultatbaserad betygsättning
 • Deltagarlistan erbjuder nu bättre presentation och sökning av deltagare.
 • Bedömningsöversiktens inställningar har flyttats till kursinställningssidan, men kan nås via en flik i bedömningsöversikten.
 • Ny flik, ”Genomsnitt och antal” (om genomsnitt har aktiverats).
 • Förbättrat användargränssnitt för elever.
 • Förbättrade skräddarsydda utvärderingar (hette tidigare ”manuella utvärderingar”).
 • Förbättrad ”Exportera till Excel”-funktion.

Läs mer om den nya bedömningsöversikten i hjälpavsnittet eller se en video om hur det fungerar:


▲ Till toppen


Boka resurser via kalendern

itslearnings resursbokning gör att du kan skapa resurser – som t.ex. rum, kameror, datorer, smartboards och projektorer – och låta andra användare boka dem genom sina kalendrar. Sedan vi lanserade resursbokningsfunktionen som en öppen betaversion år 2012 har vi samlat in feedback från användarna och gjort en del förbättringar. Nu släpper vi den officiellt.

I denna uppdatering har vi:
 • Skapat en bättre översikt över resurstillgången när man bokar resurser.
 • Gjort det möjligt att se status på bokningar på sidan där man lägger till/redigerar händelser.
 • Läs mer om Resursbokning.

▲ Till toppen


Mer information i föräldrapanelen

För att ge föräldrar snabb tillgång till information om sina barn har vi utökat föräldrapanelen med ett nytt innehållsblock, ”Om mitt barn”, som visar en bild på barnet och ett urval av barnets personliga uppgifter.

Vi ska också göra det möjligt för kunder att ge föräldrar detaljerad information om barnets utvärderingar, närvaro och uppförande. Webbplatsadministratörerna kan nu dessutom ta fram detaljerade rapporter kring dessa uppgifter.

Läs mer om föräldrapanelen.


▲ Till toppen


Nu kan lärare läsa individuella utvecklingsplaner

Nu kan även lärare få tillgång till individuella utvecklingsplaner (IUP), vilket tidigare bara var möjligt för mentorer. Lärarna får däremot bara se de kolumner i IUP:n som har gjorts synliga för dem i inställningarna. De kan inte heller ändra någon information. Detsamma gäller föräldrar som får tillgång till de kolumner i IUP:n som gjorts tillgängliga för dem i föräldrapanelen.

IUP-tabellen kommer inte heller längre att ladda om och återställas längst upp när användaren ändrar innehållet i tabellen. ”Lägg till”-länkarna har dessutom ersatts av knappar.

Läs mer om individuella utvecklingsplaner.


▲ Till toppen


Förbättringar i testverktyget

 Testverktyget har fått följande förbättringar:

Förbättrade ”ordningsfrågor”.

Nu är det lättare att dra och släppa element i ordningsfrågor utan att man behöver använda rullistan.

När man håller muspekaren över ett element dyker det upp ett handtag som gör det lättare att dra och släppa element – i synnerhet om innehållet är en video eller ett annat interaktivt element.

Förbättrade kategorisidor

Layouten på provkategorisidan har förändrats och blivit mer enhetlig med den övergripande itslearning-upplevelsen.

Ny sida för testresultat

För att du ska få en bättre översikt över resultaten har vi skapat fliken ”Sammanfattning” som ger dig en översikt över alla frågor och poäng samt en röd, grön eller gul färg som visar statusen på svaret.

Läs mer om test.


▲ Till toppen


Testen för yngre elever mer praktiskt inriktade

För att testverktyget för yngre elever ska vara mer som en övning än ett prov har vi gjort om standardinställningarna för test:

 • Inga straff
 • Kan endast navigeras framåt
 • Obegränsat antal försök
 • Visa feedback på alternativ
Dessutom kan eleverna nu se resultaten från tidigare försök på testets startsida.

▲ Till toppen


Kopiera lektioner i planeraren till andra kurser

I den förra uppdateringen gjorde vi det möjligt att aktivera och avaktivera lektioner. För att göra det lättare att återanvända lektioner i planeraren har vi gjort det möjligt att kopiera alla eller några av lektionerna till en annan kurs. En del av er kommer förmodligen att vilja återanvända en befintlig plan under ett nytt läsår, och därför har vi gjort det möjligt att rensa datumen som är kopplade till lektionen.

Observera att de kopplade utbildningsmålen följer med när du kopierar lektioner i planeraren, medan resurser och aktiviteter som hör ihop med elementen inte följer med.

Slutligen kan man nu avaktivera standardkolumner, som t.ex. Datum, Lektionstimmar eller Utbildningsmål, i planerarens inställningar.


▲ Till toppen


Ny version av Test-Mode Browser

Test-Mode Browser har uppdaterats och alla användare bör installera den nya versionen. Tyvärr kan man inte uppdatera webbläsarna automatiskt, utan det måste göras manuellt. En ny version av MSI-paketet kommer att släppas efter uppdateringen.

För närvarande kontrollerar inte itslearning vilken version av Test-Mode Browser som används när man gör provet, vilket innebär att användare kan göra prov med den gamla versionen.


▲ Till toppen


Mindre ändringar

 • Närvarosystemet har uppdaterats med flera användbarhetsförbättringar.
 • Innehållsblocken för kurser och projekt är nu begränsade till de 25 första projekten och kurserna (favoriterna), så att panelen laddas snabbare för användare med många favoriter.
 • Bilder som överskrider storleken på innehållet kommer nu att anpassas automatiskt i utskick och rtf-innehållsblock.
 • En elevs handledare (mentorer och rektorer) och administratörer kan nu se om någon annan handleder eleven. Informationen visas längst ner på pop-up-sidan med elevens profil.

▲ Till toppen


Rättelser

Ett antal fel har rättats till. Läs mer om de viktigaste rättelserna (pdf, endast på engelska).

4 comments (Add your own)

1. wrote:

March 19, 2013 @ 10:30 AM

2. wrote:

March 19, 2013 @ 7:16 PM

3. Zene Ferro Lundgren wrote:
Mycket motiverande det sätt att läsa i Its Learning. Jättebra!

March 31, 2013 @ 5:12 PM

4. simon wrote:

May 28, 2013 @ 8:58 AM

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Aktiviteter Video Kontakta oss