Vår hemsida använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. För att veta mer läs vår Integritetspolicy

Alla inlämningar sker i itslearning

"Jag vet inte hur jag skulle undervisa om jag inte hade itslearning"

Maria som undervisar i Engelska och Svenska på Växjö Fria Gymnasium (VFG) har inte alltid varit förtjust i webbaserade undervisningsmetoder.

När VFG implementerade itslearning 2003 dröjde det ett tag innan Maria och hennes kollegor började använda lärplattformen i undervisningen.
"I början använde jag mest anslagstavlan och mailfunktionen. Jag var inte direkt en dataperson innan jag började använda plattformen, men itslearning är otroligt användarvänlig. Jag lärde mig ganska snabbt hur jag skulle använda den för att förbättra min undervisning".

itslearning perfekt för språkämnen

Lärplattformen ger eleverna enkel tillgång till stavnings- och grammatikverktyg och webbaserade ordlistor. Maria har slutat använda textböcker, och använder istället webbaserat material för att kunna skräddarsy lektionerna efter aktuella händelser. "Att undervisa med hjälp av itslearning är väldigt bekvämt samtidigt som alla får samma information", säger Maria.

Maria använder itslearning för att maila till eleverna, lägga upp PowerPoint-presentationer, arrangera webbaserade diskussioner och skapa uppgifter. "Jag lägger ut texter och artiklar i kursen och skapar olika mappar för olika kurser. Som det är nu lämnar mina elever in alla arbetsuppgifter i itslearning", förklarar Maria.

itslearning hanterar även en del administrativa uppgifter, vilket underlättar Marias dag. Om hon till exempel måste byta klassrum kan hon meddela eleverna detta genom att helt enkelt skriva ett meddelande på anslagstavlan eller skicka ett mail.

Alltid inloggad

Tack vare itslearning behöver Maria oftast inte en vikarie om hon är sjuk. Istället lägger hon ut uppgifter och instruktioner till sina elever på itslearning och ber en kollega att titta till eleverna med jämna mellanrum "Jag använder itslearning i min undervisning varje dag, hela tiden. Det är den första webbsidan jag öppnar på morgonen", avslutar Maria.

Ladda ner PDF

Fler framgångshistorier

Läs hur De laGardiegymnasiet i Linköping arbetar med att utbilda sina elever inom digital kompetens.

Aktiviteter Video Kontakta oss